Κατά τη διάρκεια συνέντευξης της, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, κλήθηκε να αναλύσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ερώτηση σχετική με τη φορολογική πολιτική, η ίδια απάντησε πως «θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αίσθηση και αναπαράχθηκε από τη γαλάζια Ομάδα Αλήθειας. Κατόπιν τούτου, η υποψήφια βουλευτής με ανάρτηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα, απέδωσε τη δήλωσή της αυτή σε σαρδάμ.

Τι ανέφερε σε ανάρτησή της

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral @omadaalithias αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η Ελένη Χρονοπούλου.

Παρέθεσε στοιχεία από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Για να ενισχύσει, δε, την επιχειρηματολογία της, προχώρησε και σε παράθεση στοιχείων από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας σε αυτά τα στοιχεία χρήστες του Twitter που επέμειναν να ρωτούν ποιους αφορά η αύξηση φόρων απορρίπτοντας την δικαιολογία περί λεκτικού ατοπήματος.

Ο διάλογος μεταξύ Αμυρά και Χρονοπούλου

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» η κυρία Χρονοπούλου ρωτήθηκε από τον διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου», δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά, για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.• Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;

Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία […]

Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε;

Χρονοπούλου: Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά, ανακατανέμοντας τους φόρους, να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς.

Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.

Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε, μιας και το λέτε… Ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, αυτό είναι ενδιαφέρον.

Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.