Οκτώ μέρες μετά τις εκλογές στις οποίες η ΝΔ κατάφερε να πάρει μία συντριπτική νίκη λαμβάνοντας 146 έδρες, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη νέα εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και στο διακύβευμα των εκλογών ενώ μίλησε για την ανάγκη να προκύψει μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δήλωσε για μία ακόμη φορά ενόψει των νέων εθνικών εκλογών, ότι  «η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει» ενώ αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας θα τηλεφωνήσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και τόνισε πως οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή.

«Αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής θα είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Μας εμπιστεύονται για το πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Αυτό ήταν  το σημείο αναφοράς στην προεκλογική περίοδο».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγινε με το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα – όπως είπε – ότι οποίο μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη μέρα.

O πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε αν υπήρχαν φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση στη διάρκεια της 4ετίας. «Προφανώς σε μία τετραετία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη που πάντα πρέπει να αναγνωρίζουμε» σημείωσε.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από όσα έγιναν την προηγούμενη Κυριακή.

Ακούμε πάλι τις ίδιες σαχλαμάρες, ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό» τόνισε.

Αιχμές κατά Ανδρουλάκη

«Στις κάλπες ηττήθηκε η ρηχότητα και η κενότητα. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ είναι ξύλινος. Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον Ανδρουλάκη. Ο ίδιος είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό και ότι ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί».

Θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα μετά τις κάλπες; αναρωτήθηκε και πρόσθεσε.

«Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση».

Δεν με αφορά τι θα γίνει στην Κεντροαριστερά

Για τον «πόλεμο» στο χώρο της Κεντροαριστεράς, είπε ότι δεν τον αφορά. «Εγώ θέλω σε όσους δεν μας ψήφισαν να τους εξηγήσω και πάλι τι θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι δεν ακούστηκε επαρκώς το πρόγραμμά μας. Να τους εξηγήσω γιατί μπορούν να εμπιστευτούν τη ΝΔ».

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία.

«Δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει το πρόβλημα». Αυτό αντιμετωπίζεται – όπως είπε – με τρεις τρόπους.

Με τα επιδόματα, με καλύτερους ελέγχους στην αγορά και καλύτερους μισθούς.

Για τη βία των ανηλίκων

Αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βία των ανηλίκων, υποστήριξε ότι «γνωρίζω πολύ καλά πόσο ευαίσθητα είναι τα ζητήματα μπούλινγκ».

Μίλησε μάλιστα για την ανάγκη να υπάρχουν περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία. 

Εκλογές στην Τουρκία 

«Θα καλέσω σήμερα τον Ερντογάν να τον συγχαρώ και επίσημα. Θα εκφράσω την ευχή μου η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει μία συνέχεια. Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι, εγώ θα επιδιώξω μία συνάντηση με τον Ερντογάν».