Ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ένα μεγάλο καλάθι του, άποντου μέχρι εκείνο το σημείο, Σέρχιο Γιουλ, «σκότωσε» τους «ερυθρόλευκους» κι έστεψε τη «βασίλισσα» πρωταθλήτρια για 11η φορά στην ιστορία της.

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο ματς της ζωής του, τελείωσε τον τελικό με 29 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τεράστιο παιχνίδι έκανε και ο Αϊζάια Κάνααν με 21 πόντους έχοντας 5/6 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός σπατάλησε τις ευκαιρίες του στα τελευταία λεπτά, δεν έκανε φάουλ στην επίθεση των Ισπανών και το πλήρωσε. Με 3.1″ στο φινάλε ο Σλούκας αστόχησε σε υπό πίεση σουτ που θα έδινε τη νίκη και το τρόπαιο στον Ολυμπιακό.

Με ορμή ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τον τελικό, με τους Πειραιώτες να εκμεταλλεύονται τα ελεύθερα σουτ που τους έδωσε η Ρεάλ και με τρία τρίποντα, δύο από Κάνααν και ένα από Παπανικολάου να προηγούνται με 9-7. Ο Βεζένκοφ με 5 σερί πόντους έκανε το 14-9, ενώ ακολούθησε ακόμα ένα τρίποντο του Κάνααν και ένα λέι απ του Βεζένκοφ για το 19-10. Ο Ταβάρες μείωσε με δύο βολές, ενώ ο Παπανικολάου έδωσε στον Ολυμπιακό το πρώτο του διψήφιο προβάδισμα με τρίποντο για το 22-12, ενώ ο Βεζένκοφ έκανε το 24-12 για τη μεγαλύτερη διαφορά των «ερυθρόλευκων».

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στην αρχή του δεύτερου ωστόσο, οι Μαδριλένοι έκαναν σερί 9-0 για να μειώσουν σε 24-21. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη φθορά από νωρίς στους ψηλούς του, καθώς πολύ γρήγορα χρεώθηκαν με 2 φάουλ οι Φαλ, Μπολομπόι και Μπλακ, ενώ τη στιγμή που ο Ταβάρες πέρασε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να «χτυπήσουν» μέσα στη ρακέτα. Ο Ροντρίγκες έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ με 29-31, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι για μεγάλο διάστημα. Οι Ισπανοί έκαναν το 40-45 για τη μεγαλύτερη διαφορά τους, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με Βεζένκοφ και Σλούκα για το 45-45 του ημιχρόνου.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, ο Βεζένκοφ πήρε περισσότερες προσπάθειες και ο Κάνααν συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν οριακό προβάδισμα, μέχρι να δώσει ξανά πολύτιμη βοήθεια από τον πάγκο ο ΜακΚίσικ και με δικό του ξέσπασμα να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 63-59.

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε εξαιρετικά την τρίτη περίοδο και σκόραρε 5 σερί πόντους για το 68-61, ενώ λίγο αργότερα με ένα μεγάλο τρίποντο από τη γωνία έγραψε το 74-67 για το +7 του Ολυμπιακού, ενώ λίγο αργότερα ο Κάνααν πέτυχε το 78-72, με 2.30″ να απομένουν. Ο Κάνααν έβγαλε τεράστια άμυνα με 1.28″ και κάπου εκεί επήλθε μπλακ άουτ στην επίθεση.

Ο Ροντρίγκες έβαλε 5 πόντους για να μειώσει σε απόσταση αναπνοής, ο Ολυμπιακός έχασε τη δική του επίθεση και η μπάλα ήταν στα χέρια της Ρεάλ. Ο Γιουλ έβαλε το τεράστιο σουτ μπροστά στον κρεμασμένο πάνω του Φαλ, με 3.1″ να απομένουν. Η τελευταία επίθεση πήγε στα χέρια του Σλούκα, το καλάθι δεν μπήκε και η Ρεάλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-45, 63-59, 78-79