Ανείπωτος είναι ο πόνος συγγενών και φίλων του 25χρονου Νίκου που έχασε τη ζωή του, όταν κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης που κόπηκε από μπαλωθιές στα Σφακιά.

Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, σε κλίμα οδύνης, με τα «γιατί» να είναι αμέτρητα και να φέρνουν πάλι στο προσκήνιο την άποψη ότι πρέπει να σταματήσει το «έθιμο» των μπαλωθιών που έχει βυθίσει πολλές φορές στο πένθος την Κρήτη.

«Ησουν και θα παραμείνεις το Νικολιό μας»

Τα μηνύματα για τον άτυχο Νίκο, σπαράζουν καρδιές. Φίλοι του, τον αποχαιρετούν με μηνύματα στα social media με μαντινάδες και «καταθέσεις ψυχής», εκφράζοντας τον πόνο που νιώθουν.

«Γιατί» αναρωτιούνται. «Ήταν πολύ νωρίς» γράφουν άλλοι. Όλοι έχουν ένα καλό λόγο για τον 25χρονο που ένα θλιβερό έθιμο έκοψε το νήμα της ζωής του.

Πηγή εικόνων zarpanews

Το γλέντι που κατέληξε σε τραγωδία

Ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης μίλησε στο zarpanews.gr  για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

«Κατά τις 12 η ώρα το βράδυ ήταν σε μια παρέα, επειδή έβαζαν δαχτυλίδι τα ξαδέρφια του. Το παιδί  πηγαίνοντας να τους ξεπροβοδίσει, για αποχαιρετισμό έπαιξε δύο μπαλωθιές. Έτυχε οι σφαίρες να πάνε στο καλώδιο υψηλής τάσης, έπεσε το καλώδιο κάτω και πήραν φωτιά τα κλαδιά.

Το παιδί πήγε να σβήσει τη φωτιά, πετώντας ένα μπουκάλι νερό. Πάτησε το νερό με το καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία. Στις 11 η ώρα ήμασταν μαζί. Όλα έγιναν στα 500 μέτρα από το σπίτι του, μέσα σε 5 λεπτά», τόνισε συντετριμμένος ο δήμαρχος Σφακίων.

Ένα θλιβερό έθιμο

«Δεν είναι έθιμο αυτό. Έχουν καταστραφεί οικογένειες και εμείς μιλάμε για έθιμο», ανέφερε ο δήμαρχος, για τις μπαλωθιές, προσθέτοντας μάλιστα πως γίνονται ενέργειες και εκστρατείες προκειμένου να σταματήσει το συγκεκριμένο «έθιμο» που αρκετές φορές έχει βυθίσει στο πένθος την Κρήτη.