Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως δεν έχει μετανιώσει για την ατάκα της πως οι μετανάστες «λιάζονται» στις πλατείες. Η ίδια είχε κάνει αυτή τη δήλωση το 2016 όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους άστεγους μετανάστες που αναγκάζονταν να κοιμούνται στις πλατείες. Είχε πει τότε λοιπόν πως δεν είναι άστεγοι απλά τη μέρα «λιάζονται».

Μιλώντας στην ΕΡΤ τώρα υποστήριξε πως είχε κάνει αυτή τη δήλωση επειδή ο δημοσιογράφος τη ρωτούσε επίμονα για μετανάστες που γεμίζουν τις πλατείες, υποστηρίζοντας πως η ερώτηση ήταν στο πνεύμα «γιατί δεν πάνε στα υπόγεια, είναι δυνατόν να μοιράζονται τον ήλιο μαζί μας».

«Απέδειξα πόσο ανθρωποκεντρική είναι η προσέγγισή μας »

«Υπήρχε αγωνία να με ρωτάνε ενώ ήμουν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τι θέλουν αυτοί στην πλατεία Ομονοίας χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ θεώρησα τόσο παράλογη την ερώτηση και απάντησα “λιάζονται”. Απέδειξα πόσο ανθρωποκεντρική είναι η προσέγγισή μας και ρατσιστική η προσέγγιση που επικρίνει τη στάση μας αυτή», ανέφερε στην ΕΡΤ η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Στο πάνελ βρισκόταν και ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φόρτωσε στην Ελλάδα την Ειδομένη και 1 εκατομμύριο μετανάστες», με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να αναφέρει «τι πάθανε; Θεωρώ ότι είναι παράσημο το “λιάζονται”».

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, επίσης, για το θέμα των μεταναστών ότι «υπάρχει ένας ρατσισμός και προσπαθεί η ΝΔ να τον υποδαυλίσει και να τον εκφράσει». «Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πω ότι οι άνθρωποι που είναι στη χώρα έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο και στον ήλιο και το είπα με εύστοχο τρόπο με το “λιάζονται”» κατέληξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.