Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 8 ετών, έχασαν τη ζωή τους μετά από τσιμπήματα μελισσών όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στη Νικαράγουα έπεσε σε φαράγγι μέσα στο οποίο υπήρχαν μελίσσια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν το λεωφορείο που κατευθυνόταν στην πόλη Σαν Σεμπαστιάν ντε Γιάλι βγήκε εκτός δρόμου μετά από μηχανική βλάβη, έπεσε στο φαράγγι και προσγειώθηκε σε μελίσσια.

Στο λεωφορείο που έπεσε στο φαράγγι βάθους 50 μέτρων επέβαιναν περίπου 60 άτομα, 45 εκ των οποίων τσιμπήθηκαν από τις μέλισσες.

Για έξι εξ αυτών, όμως, η προσγείωση πάνω στα μελίσσια που βρίσκονταν μέσα σε φυτεία καφέ αποδείχθηκε μοιραία καθώς οι μέλισσες που τους τσίμπησαν ήταν οι λεγόμενες «αφρικανικές».

Όπως έγινε γνωστό άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση του λεωφορείου και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με ένα 4χρονο αγόρι να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ανησυχητικές φωτογραφίες δείχνουν επιζώντες με εκατοντάδες επώδυνα τσιμπήματα απλωμένα στο σώμα τους. Η συγκεκριμένη μέλισσα, γνωστή και ως «μέλισσα δολοφόνος», είναι μια διασταύρωση μεταξύ της ευρωπαϊκής μέλισσας και της αφρικανικής μέλισσας.

Αυτού του είδους οι μέλισσες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπων με τα θύματα να έχουν δεχθεί 10 φορές περισσότερα τσιμπήματα από ό,τι από Ευρωπαϊκές μέλισσες.