«Η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι σε επιθέσεις και βίαιες ενέργειες είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, μετά τις αντιδράσεις για την απουσία ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επίθεση με γιαούρτια στον Θάνο Πλεύρη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «αντιθέτως, η ΝΔ ουδέποτε καταδίκασε τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις με μολότοφ ακόμη και στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «και σε αυτές τις εκλογές δίνει την μάχη των ιδεών και των επιχειρημάτων και αυτό το κλίμα πολιτικού πολιτισμού θα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποια παιχνίδια εντυπώσεων».

ΝΔ για την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη: Αφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο της επίθεσης στον υπουργό Υγείας ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στα Πετράλωνα με την οικογένειά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε ότι «η σιωπή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες συνιστά συναίνεση» και η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της έκανε λόγω για «αφωνία».

«Από το πρωί αναμένουμε στο ακουστικό μας την απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ -ως δήθεν υπέρμαχο των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας- για το αν υπέβαλε ή όχι υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Απάντηση καμία… Αφωνία επίσης επιδεικνύει και στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του, νωρίτερα το μεσημέρι. Η ανοχή σε κάθε μορφής βία και ειδικά στην φαιοκόκκινη πολιτική βία δεν ήταν ποτέ μια αριστερή θέση… Δυστυχώς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.