Στα Επείγοντα του νοσοκομείου προσήλθε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την επίθεση που δέχτηκε με γιαούρτι και ενώ γευμάτιζε με την οικογένειά του στα Πετράλωνα. την ώρα που βρισκόταν με την οικογένειά του στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου, ο Θάνος Πλεύρης το μεσημέρι της Κυριακής προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς είχε τραυματιστεί στο μάτι.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο ίδιος βρισκόταν σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, όταν άγνωστοι του πέταξαν γιαούρτι μπροστά στη γυναίκα και τα μικρά παιδιά του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα γιαούρτια με τα οποία του επιτέθηκαν «θρασύδειλοι αριστεριστές» πέτυχαν και τα δύο του παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου από την εξέταση διαπιστώθηκε τραυματισμός του ματιού και συγκεκριμένα: «Έντονη, διάχυτη, υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού, καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού».

Αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες ο υπουργός Υγείας αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α «ΛΑÏΚΟ», κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση.

Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση.

Ο Αν. Διοικητής Ο Διοικητής Η Δ/ρια της Οφθ/κής Κλινικής»