Όσο πλησιάζει η 14η Μαΐου και οι εκλογές τόσο ανεβαίνουν και οι τόνοι, έτσι λίγο αφότου «χαιρέτησε» το πρώτο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, το TCG Anadolu, στο νέο σόου που έστησε στο Βόσπορο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε μία ομιλία με καθαρά προεκλογικό περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια εγκαινίων αθλητικού συμπλέγματος στην επαρχία του Σακάρια.

Έτσι εξαπολύοντας επίθεση προς τη συμμαχία της αντιπολίτευσης ή «τραπέζι των 7» αναφέρθηκε στο νέο επίτευγμα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας κάνοντας μάλιστα και αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

«Χαιρετήσαμε το TCG Anadolu, τον φύλακα της Γαλάζιας Πατρίδας από το λιμάνι Sarayburnu με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα. Ξέρετε που θα στείλουμε σε μία εβδομάδα, 10 ημέρες το αεροπλανοφόρο μας Anadolu; Στη Σμύρνη. Θα είναι χρήσιμο να μείνει στη Σμύρνη για μία εβδομάδα, 10 ημέρες. Μάλλον καταλάβατε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Δεν χρειάζεται να πω λεπτομέρειες. Πρώτα ο Θεός, θα στείλουμε από εκεί διαφορετικά μηνύματα με το Anadolu», είπε αρχικά ο Ερντογάν.

«Έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής αυτό το πλοίο 70.000-80.000 άνθρωποι, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στα μέλη του τραπεζιού των επτά που χαρακτηρίζουν το Anadolu μακέτα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν εκεί στα καλά των καθουμένων. Περίμεναν στην ουρά για ώρες. Γιατί; Για να δουν αυτό το υπέροχο έργο», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα επιτευγμάτα της αμυντικής βιομηχανίας Τουρκίας επί των ημερών του όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV με πιο σύγχρονο το «Κόκκινο Μήλο», ενώ μίλησε για το νέο τανκ Altay το οποίο δόθηκε σήμερα, Κυριακή στις ένοπλες δυνάμεις  στο Αριφιγιέ στην επαρχία της Σακάρια.

«Υποσχόμαστε να οικοδομήσουμε τον Αιώνα της Τουρκίας στη βάση της δημοκρατίας και την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών μας, που έχουμε φέρει ήδη στη χώρα μας μέχρι τώρα», είπε ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε εκεί καθώς αναφέρθηκε και στους καταστροφικούς σεισμούς χαρακτηρίζοντας όσους από την αντιπολίτευση βρέθηκαν στην περιοχή «τουρίστες» και υποσχέθηκε σύμφωνα με το TRT Ηaber, ότι εάν εκλεγεί θα εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και σεισμών και μάλιστα έταξε και δεύτερο αεροπλανοφόρο δύο φορές όσο το Anadolu.

«Αν μας δώσετε εντολή στις 14 Μαΐου, το δεύτερο βήμα είναι οι διαπραγματεύσεις μ συγκεκριμένες για το πλοίο που θα είναι δύο φορές το μέγεθος του Anadolu ώστε τα αεροπλανοφόρα μας να βρίσκονται πολύ διαφορετικά στις γαλάζιες θάλασσες», είπε ακόμα.

Άτοκα δάνεια για νέα ζευγάρια που θα παντρευτούν

Βέβαια οι εξαγγελίες του Ερντογάν δεν έμειναν εκεί καθώς μίλησε και για το μεγάλο «αγκάθι» της κυβέρνησής του που είναι η οικονομία, εκεί όπου οι υποσχέσεις του ξεπέρασαν κάθε φαντασία καθώς έταξε άτοκα δάνεια στους νέους που θα παντρευτούν, αλλά και εξαφάνιση του πληθωρισμού, που παραδέχθηκε όμως ότι είναι πρόβλημα.

«Θα επεκτείνουμε τις ευκαιρίες για υποτροφίες σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Θα δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους νέους που μόλις πέρασαν στο πανεπιστήμιο τη δυνατότητα να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο και κομπιούτερ χωρίς φόρους», είπε αρχικά και υποσχέθηκε άτοκα δάνεια στους νέους που θα παντρευτούν για να μπορέσουν να χτίσουν το σπίτι τους με ηρεμία.

Ακόμα όπως είπε «η πόρτα της Τουρκίας είναι κλειστή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».