Στο σκοτάδι βυθίστηκε μέρα μεσημέρι η Κωνσταντινούπολη όταν ένα «τρομακτικό» μαύρο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό.

Ένα βίντεο που δείχνει το μαύρο σύννεφο να σκεπάζει την Πόλη, ανέβηκε στα social media και συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

«Ένα σύννεφο πάχους 7 χιλιομέτρων πέρασε πάνω από την Κωνσταντινούπολη. Ο ήλιος εξαφανίστηκε για 5 λεπτά και η μέρα έγινε νύχτα. Κάποιοι μιλούν για… “Αποκάλυψη”» έγραψε στο Twitter το τουρκικό μετεωρολογικό φόρουμ Hava.

Καθώς το σκοτεινό σύννεφο περνούσε από την Κωνσταντινούπολη, άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή σε όλη την πόλη, προκαλώντας –το λιγότερο- έκπληξη σε πολλούς χρήστες του Twitter.

«Το τέλος είναι κοντά» σχολίασε κάποιος, «τι δι@ολο είναι αυτό;» διερωτήθηκε κάποιος άλλος.

Το νέφος cumulonimbus

Μία σελίδα τεχνολογίας που επικαλείται το Newsweek, γράφει ότι ίσως πρόκειται για μεγάλο νέφος cumulonimbus. Γνωστά και ως σύννεφα καταιγίδας, αυτά τα σύννεφα έχουν μια πολύ σκοτεινή και χαμηλά στο έδαφος βάση και είναι τα μόνα που παράγουν χαλάζι, κεραυνούς και αστραπές.

Όσο ανεβαίνουν προς τα πάνω και μαζεύουν όλο και περισσότερο νερό, φτάνουν τελικά να έχουν ίδια ποσότητα ενέργειας με 10 πυρηνικές βόμβες Χιροσίμα, σύμφωνα με το Met Office.

Διαλύονται γρήγορα μετά την καταιγίδα όπως έγινε και στην Κωνσταντινούπολη, με τον ήλιο να ξαναβγαίνει μετά από μόλις 5 λεπτά και ένα τεράστιο ουράνιο τόξο να κάνει την εμφάνισή του.