Παρόλο που τα στελέχη παραμένουν ιδιαίτερα προβληματισμένα για τον εφοδιασμό πρώτων υλών και εξαρτημάτων έχουν την πεποίθηση ότι η  αυτοκινητοβιομηχανία θα επιτύχει πιο κερδοφόρα ανάπτυξη την επόμενη πενταετία, με τις προσδοκίες για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως το 2030 να γίνονται πιο ρεαλιστικές.

Λούκα Ντε Μεο, Νέος πρόεδρος ACEA Ένωση  Ευρωπαίων Κατασκευαστών

«Ο ACEA θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ του τι είναι καλό για το περιβάλλον και τι είναι καλό για την οικονομία της Ευρώπης και την κοινωνία. Η πρόταση για το Euro 7 με τη σημερινή της μορφή θα αποσπάσει ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους από την ηλεκτροκίνηση, την ίδια στιγμή που άλλες περιοχές του κόσμου δημιουργούν ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών».

 

 

Αντρέας Ζίμπεν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas

«Διαθέτουμε μία ισχυρή γκάμα πολυτελών οχημάτων BMW / BMW i και MINI με όλες τις επιλογές μετάδοσης κίνησης που απευθύνονται σε όλες τις ανάγκες των Ελλήνων πελατών. Το 2023 προμηνύεται ακόμα πιο συναρπαστικό με την έλευση ξεχωριστών μοντέλων υψηλών επιδόσεων μερικά εκ των οποίων είναι η πανίσχυρη BMW XM που αποδίδει συνολική ισχύ 653 ίππων, η δυναμική BMW M2 Coupe, καθώς και η πολυτελής BMW i5 που είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW Σειρά 5. Η Βιωσιμότητα παραμένει στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων που θα καθορίζουν τους στρατηγικούς μας στόχους και το 2023».

Tomasz Gębka, Επικεφαλής παραγωγής της Stellantis

«Το Jeep Avenger είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται στο Tychy και όλη η ομάδα μας είναι εξαιρετικά υπερήφανη για αυτό.Ξεκινάμε το 2023 με την έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου που κατέκτησε ήδη την αναγνώριση του κοινού, αλλά και των ειδικών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει αυτό το ξεχωριστό μοντέλο της Jeep με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Από την πλευρά μας, όλη η ομάδα του Tychy, θα συμβάλουμε στην επιτυχία του μοντέλου επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.»

Wayne Griffiths  Διευθύνων Σύμβουλος SEAT /CUPRA

«Τα τελευταία 30 χρόνια, η SEAT S.A. δημιούργησε θέσεις εργασίας και ενίσχυσε τη βιομηχανική ανάπτυξη και υπάρχουν ακόμη περισσότερα σχέδια για το μέλλον. Φιλοδοξία μας είναι να παράγουμε ηλεκτρικά οχήματα που θα κατασκευάζονται στην Ισπανία από το 2025 και, ως μέρος αυτού του μετασχηματισμού, το Martorell θα κατασκευάζει επίσης το CUPRA UrbanRebel. Χάρη σε αυτό το έργο, το πιο σημαντικό για την εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια, οι εργαζόμενοί μας και το εργοστάσιο θα ξεκινήσουν μια νέα εποχή».

LINDA JACKSON, PEUGEOT CEO

«Το E -LION PROJECT θα καθορίσει τη στρατηγική της PEUGEOT ως μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων και θα διασφαλίσει ότι παραμένουμε συνδεδεμένοι με τον παλμό της κοινωνίας για να προσφέρουμε κινητικότητα που ανταποκρίνεται στις αξίες της μάρκας μας.  To μηδενικό ισοζύγιο ρύπων δεν είναι απλώς τρεις λέξεις, είναι μια νοοτροπία, μια προσέγγιση, την οποία πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε ως οργανισμοί και ως μονάδες. Εξίσου, το έργο E-LION δεν είναι απλώς μια στρατηγική, πρόκειται για ένα  έργο που δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε, επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και τις μελλοντικές γενιές».

Toshihiro Hirai, ανώτερος αντιπρόεδρος Nissan

“ Αξιοποιούμε στο έπακρο την δεκαετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία μας, από την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτροκίνητων τεχνολογιών. Μέσω των καινοτομιών μας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε πρόσθετη αξία για τους πελάτες μας και να προσφέρουμε συναρπαστικά οχήματα, EV και e-POWER, όσο το δυνατόν ευρύτερα.»