Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον άνδρα που άνοιξε πυρ εναντίον δύο παιδιών στο Λαγονήσι τραυματίζοντας το ένα από τα δύο στο πόδι.

Σχεδόν τέσσερα 24ωρα μετά τους πυροβολισμούς που έστειλαν στο νοσοκομείο τον 16χρονο, ο δράστης κυκλοφορεί ασύλληπτος, με τον φόβο στο Λαγονήσι να κυριαρχεί.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των παιδιών ο δράστης είναι από 35-45 ετών, μιλάει ρωσικά, είναι ελαφρώς αξύριστος και σωματώδης. Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο 16χρονοι.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που τρέχουν την έρευνα και αναλύουν τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, συνθέτουν καρέ καρέ το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη και αισιοδοξούν πως όταν έχουν πλήρη εικόνα θα πέσει φως και στα αίτια της επίθεσης.

Κάμερες σπιτιών επί της οδού Κολοκοτρώνη έχουν καταγράψει το μαύρο τζιπ, μέσα από το οποίο πετάχτηκε ο δράστης, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση να αναπτύσσει ταχύτητα και να χάνεται από την περιοχή.

Οι Αρχές εξετάζουν βιντεοληπτικό και από το Ασκληπιείο της Βούλας, όπου νοσηλεύτηκε ο 16χρονος, μετά τις πληροφορίες για μια ύποπτη επίσκεψη άντρα ρωσικής καταγωγής στο νοσοκομείο.

Ο 16χρονος που πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα , παραμένει στο σπίτι κοντά στους γονείς του, που πλέον προσπαθούν να τον στηρίξουν ψυχολογικά.

«Είναι καλά, όσο μπορεί να είναι στην κατάστασή του. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω», λέει ο πατέρας του 16χρονου στο MEGA.

«Αγγίζουν» τον πιστολέρο οι αστυνομικοί

Οι έρευνες των Αρχών σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, «Live News», ανέφερε πως οι έρευνες των Αρχών είναι σε καλό δρόμο.

Όπως ανέφερε οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στην εκδοχή ότι τα παιδιά δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και πως ο άνδρας που άνοιξε πυρ είναι κάποιο άτομο που σχετιζόταν με περιφρούρηση ή προστασία σε κάποιο σπίτι στην περιοχή που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν σεκιουριτά κάποιου πιθανότατα Ρωσόφωνου που μένει στην περιοχή και θεώρησε τα παιδιά που κινούνται ύποπτα ως απειλή.

Αυτό που μένει να φανεί η ιδιότητα του ατόμου που ήταν υπό προστασία και να εντοπιστούν τα πρόσωπα. Η αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις για το ποιος εμπλέκεται και γιατί. Αυτό που μένει να φανεί είναι γιατί υπήρχε έντονος φόβος και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε προστασία.

Μάλιστα, ο αστυνομικός συντάκτης εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες θα υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Ο δράστης μπορεί να ήταν εκεί για να προστατέψει κάποιον»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο MEGA και στο «Live News» για την υπόθεση πυροβολισμού των δύο 16χρονων παιδιών στο Λαγονήσι και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί το κίνητρο του δράστη.

«Πρέπει να δούμε γιατί πυροβόλησαν. Μήπως ήταν εκεί για να προστατέψει κάποιον και μπορεί να είδε τα παιδιά με μάσκες και να νόμιζε πως απειλείται. Αλλά αυτό θα το απαντήσει εκείνος όταν συλληφθεί», είπε αρχικά.

«Η καταγωγή δεν είναι γνωστή ακόμα. Τα παιδιά είπαν πως μιλούσε μία διάλεκτο που παραπέμπει σε Ρώσο, Βούλγαρο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής θα πάρει καταθέσεις από τα σπίτια που είναι τριγύρω και θα φανεί αν συνδέεται».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, τα παιδιά είχαν πάει για γκράφιτι, και υπάρχει μία πληροφορία για μία τσάντα με σύνεργα που χρησιμοποιούσαν. Όπως είπαν τα παιδιά, η τσάντα χάθηκε.

Οι δύο 16χρονοι βρίσκονται σε σοκ και έδωσαν ήδη μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς.

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρώσικα. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ», ανέφερε στην κατάθεσή του, το ένα από τα παιδιά.