Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιστατικό με τον πυροβολισμό σε βάρος δύο 16χρονων στο Λαγονήσι, ο ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Ενώ τα παιδιά περπατούσαν αμέριμνα ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα τους. Ένας άνδρας βγήκε και τα πλησίασε και δευτερόλεπτα μετά πυροβόλησε προς το μέρος τους, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν 16χρονο στο πόδι.

«Τα παιδιά γυρνούσαν από βόλτα. Από ένα αυτοκίνητο που μου είπε ότι είχε μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε ένας άνθρωπος αλλοδαπός, μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα πέντε μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί. Έτσι ξαφνικά» δήλωσε φίλος της οικογένειας του 16χρονου.

Η σφαίρα βρήκε τον 16χρονο στον μηρό. Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο φίλος του είναι σε κατάσταση σοκ.

«Είναι συντετριμμένο, έχει πάθει σοκ. Είναι στο νοσοκομείο να δει τον φίλο του. Το άλλο το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα» συμπλήρωσε ο φίλος της οικογένειας του νεαρού.

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες και το μαύρο τζιπ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν μέσα από τις καταθέσεις των θυμάτων το προφίλ του δράστη αλλά και το κίνητρο που όπλισε το χέρι του τραυματίζοντας το ένα παιδί. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα ίχνη του ανθρώπου που πυροβόλησε τον 16χρονο. Ωστόσο, στο στόχαστρό των Αρχών έχει μπει ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο 16χρονοι.

Μάλιστα, το τζιπ αυτό φαίνεται να το έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, με το υλικό να βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

«Μάλλον μιλούσε ρωσικά και κρατούσε όπλο» Τι κατέθεσε ο 16χρονος

Οι δύο 16χρονοι βρίσκονται σε σοκ και έδωσαν ήδη μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς.

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρώσικα. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 16χρονος.

Ο 16χρονος που τραυματίστηκε αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μόλις λάβει εξιτήριο.