Στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αρνήθηκε να τον συναντήσει, απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέντευξή του στους Πρωταγωνιστές, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, «όταν παραδείγματος χάρη ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος… Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές. Του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επίλογος» στην ΕΡΤ, απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι «δεν είχε καμία θεσμική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό».

«Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. Όταν μιλάς με αυτά τα ανώριμα επιχειρήματα, δείχνεις την προσωπική σου αγωνία. Μία εβδομάδα αφότου είχα εκλεγεί πρόεδρος, με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση» επισημαίνει.

«(…) Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Στο αν ο κύριος Βαρουφάκης θα μπορούσε να είναι κομμάτι μετεκλογικής συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι σαφής: «Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από