Μετά τα ID.3, ID.4 και ID.5 η γερμανική φίρμα κάνει πράξη τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της με το νέο ID.7 για το οποίο έδωσε μια ισχυρή γεύση στην έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show παρουσίασε στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της φίρμας το λανσάρισμα του αναμένεται να συμβεί το δεύτερο τετράμηνο του 2023. Οι κύριοι ανταγωνιστές του θα είναι η BMW i4 αλλά και η Tesla Μodel 3. Αυτό είναι το έκτο μοντέλο της ηλεκτρικής  σειρά ID.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα στόχος της είναι να προσφέρει αυτονομία έως και 700χλμ. Θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της φίρμας στη Γερμανία.  Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και ο χώρος των επιβατών εδώ όπου οι σχεδιαστές έδωσαν το καλύτερο του εαυτό ώστε η λιμουζίνα των Γερμανών να μην δείχνει μόνο αλλά να είναι και άνετη τόσο για τους εμπρός όσο και τους πίσω επιβάτες. Σε αυτό συνηγορεί και  το μεταξόνιο του που  αγγίζει τα 2,69 μέτρα.

Tόσο το ταμπλό όσο και τα υπόλοιπα σημεία δείχνουν να ακολουθούν τα βήματα των αδελφών του, ID.4 και ID3 , όπου στο κέντρο κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη 15 ιντσών που φιλοξενεί και προβάλλει το σύστημα πολυμέσων.

Στον τομέα της τεχνολογίας το νέο ID.7 παραπέμπει σε  ένα μίνι χώρο ψυχαγωγίας που έχει στο επίκεντρο της διασκέδαση των επιβατών – πιθανόν και του οδηγού. Στο νέο ID.7 κάνει πρεμιέρα ένα προηγμένο  σύστημα κλιματισμού που ψύχει ή θερμαίνει ταχύτερα το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν από την έναρξη μίας διαδρομής. Μεταξύ άλλων, αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αεραγωγούς που διανέμουν τον αέρα σε όλο το εσωτερικό του οχήματος μόλις ο οδηγός πλησιάσει με το κλειδί. Το ψηφιακά ελεγχόμενο σύστημα κλιματισμού μπορεί να ενεργοποιηθεί και με φωνητικό έλεγχο.

Κεντρικό ρόλο στην προβολή των πληροφοριών διαδραματίζει το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας που προβάλλει πληθώρα πληροφοριών επάνω στο πάρμπριζ. Η αυτονομία του θα αγγίξει τα 700χλμ.

Το νέο ID.7 θα φέρει ένα νέο σύστημα – το ονομάζει Smart Air Vents – μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται τo κλειδί του αυτοκινήτου όταν ο ιδιοκτήτης πλησιάζει στο αυτοκίνητο ώστε να εκκινεί η θέρμανση ή την ψύξη της καμπίνας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του ID.7 αναμένεται να συμβεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού σεντάν στις αγορές Κίνας και Ευρώπης προγραμματίζεται για μέσα στο 2023.