Ανησυχία για την πορεία της υγείας του μικρού λευκού τίγρη  εξέφρασε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ.

Σημειώνεται πως το μικρό άγριο ζώο βρέθηκε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας  εγκαταλελειμμένο κάτω από έναν κάδο αποριμμάτων, έξω από το ζωολογικό πάρκο, στα Σπάτα.

Από τότε δέχεται τη φροντίδα των κτηνιάτρων της κλινικής του πάρκου. Ο διευθυντής μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως δυστυχώς το 4 μηνών τιγράκι δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, καθώς τα δύο πίσω άκρα του είναι παράλυτα και παράλληλα πάσχει από οστεοπενία, ασθένεια που προκαλεί τον θρυμματισμό των οστών του.

Ο κ. Ζαν Ζακ Λε Σουέρ εκτιμά πως το ζώο έχει υποστεί κακοποίηση και μάλιστα δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο ποτέ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου «οι κτηνιάτροί μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του.

»Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη «το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο από τη κακή διατροφή που του έκαναν οι εγκληματίες που το είχαν, δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αφυδατωμένο κλπ».

Όπως αναφέρει η ίδια, από προχθές τρέφεται με καλή τροφή και παίρνει βιταμίνες και δείχνει καλύτερα, ενώ σχεδιάζεται να γίνει «πλήρης έλεγχος στο ζώο, μαγνητική τομογραφία, πλήρης αιματολογικός και για αβιταμίνωση».