Τον γύρο των social media στην Τουρκία κάνει η παραίτηση μιας γνωστής δημοσιογράφους, που ήταν παρουσιάστρια στο φιλοκυβερνητικό κανάλι «Show Tv», η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά… παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου του Ερντογάν, για την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων στις περιοχές που έπληξαν οι φονικοί σεισμοί της Δευτέρας, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 19 χιλιάδων ανθρώπων.

Ο λόγος για την Ντιλάρα Γκοντέρ, η οποία δεν κράτησε την ψυχραιμία της και ξέσπασε την ώρα που είχε καλεσμένο, τονίζοντας ότι για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτίρια, όσοι έδωσαν άδειες, καθώς και όσοι τις ενέκριναν – οι τουρκικές αρχές, δηλαδή.

Το ξέσπασμα της Γκοντέρ σημειώθηκε με αφορμή τα όσα είπε ο καλεσμένος της, γεωλόγος – μηχανικός, Ζιγεντίν Τσακίρ.

«Δεν φταίει ούτε η μοίρα, ούτε η φύση»

Συγκεκριμένα, είπε ότι «καλό θα ήταν να μάθουμε ορισμένα πράγματα» για τον σεισμό, που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Τότε η παρουσιάστρια άρχισε να του φωνάζει και να τον ρωτάει εάν ο σεισμός του 1999 – που άφησε πίσω του πάνω από 17 χιλιάδες νεκρούς – δεν αποτέλεσε μάθημα για την Τουρκία.

«Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει για αυτό, η μοίρα, η φύση; Όχι! Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», είπε η δημοσιογράφος σε έντονο ύφος.

Λίγες ώρες μετά, η Ντιλάρα Γκοντέρ ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι παραιτείται.

«Είναι δύσκολο να γράψεις, παραιτούμαι! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τη Ciner Media Group για την ευκαιρία που μου προσέφερε μέχρι σήμερα», ανέφερε.