Η αποκατάσταση της καλλιτεχνικής ταυτότητας και η εξυγίανση των οικονομικών του Τεάτρ ντι Σατλέ είναι οι στόχοι του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του, ο οποίος μεταφέρει το βαρύ προσωπικό κεφάλαιό του. Κι αυτό επειδή πρόκειται για τον ηθοποιό, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Ολιβιέ Πι, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Φεστιβάλ της Αβινιόν από το 2014 έως το 2022. Το δημοτικό θέατρο του Παρισιού που από το 2022 ήταν καλλιτεχνικά «ακέφαλο» παρουσιάζει έλλειμμα που κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του από τον δήμο του Παρισιού φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και παράγει 10 εκατομμύρια ευρώ από δικά του έσοδα.

Ο Ολιβιέ Πι κατόρθωσε στη διάρκεια της θητείας του να κάνει το Φεστιβάλ της Αβινιόν δημοφιλές και κερδοφόρο. Γι’ αυτό και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό χαιρέτισε στο Twitter της με ενθουσιασμό τον διορισμό του στο Σατλέ. Ο ίδιος μίλησε για τα νέα του καθήκοντα σε συνέντευξή του στο Radio France τονίζοντας ότι «το Σατλέ θα είναι διεθνές. Θα υπάρχει μουσικό θέατρο, όπερα, οπερέτα, μουσική κωμωδία, συναυλίες, θέατρο με μουσική και χορό». Ο νέος επικεφαλής επιθυμεί επίσης το Σατλέ να παραμείνει ένα δημοφιλές θέατρο: «Πρέπει λοιπόν να επινοήσουμε ένα μουσικό λαϊκό θέατρο».

Ωστόσο δεν χάρηκαν όλοι με την άφιξή του στο Παρίσι. Αρκετές φωνές αμφισβητούν τον διορισμό του. Ιδιαίτερα η οικολόγος Αλις Κοφέν, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Παρισιού, η οποία κατήγγειλε στο Twitter την απόφαση της επιτροπής που, όπως είπε, ήταν «τόσο αυθαίρετη όσο και ο πολύ ιδιαίτερος σεξισμός του πολιτιστικού και πολιτικού κόσμου». Η Κοφέν ανέφερε ότι η επιτροπή είχε ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την καλλιτεχνική διεύθυνση να κρίνει και δύο γυναίκες «με εξαιρετικό ιστορικό». Ο Πι απάντησε στην κριτική αυτή λέγοντας: «Ακολούθησα τη διαδικασία με τον πιο ταπεινό τρόπο. Εφτιαξα έναν φακέλο με τις προτάσεις μου, παρουσιάστηκα στην επιτροπή και στη συνέχεια παρουσίασα το έργο μου στην Αν Ινταλγκό. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι διορίστηκα, δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε τον διορισμό. Αλλά νομίζω ότι τα ζητήματα φύλου απουσίαζαν από αυτή την επιλογή».