«Δεν επιβεβαιώνουμε αυτή τη στιγμή επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Παρασκευή.

Παράλληλα, σημείωσε πως «οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής», απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Και προσέθεσε ότι «η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ».

Ως προς τις ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους Αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία, που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την προστασία και την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό».

«Οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό εκδίδουν ειδοποιήσεις, για να προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες για συγκεκριμένα γεγονότα και αλλαγές που συμβαίνουν τοπικά, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες», σημείωσε χαρακτηριστικά.