Φωτιά πήρε ξαφνικά η μπαταρία ενός αυτοκινήτου Tesla την ώρα που βρισκόταν σε πορεία σε αυτοκινητόδρομο του Σακραμέντο των ΗΠΑ, το Σάββατο  28/1.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης, το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο η μπαταρία του ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες, για άγνωστη ακόμη αιτία.

Οι Αρχές δεν ανέφεραν τραυματισμούς, παρά μόνο πως χρειάστηκαν 6.000 γαλόνια νερού προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και γρύλοι για να ανυψώσουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στο κάτω μέρος για να σβήσουν και να κρυώσουν τη μπαταρία του.

Σημειώνεται πως το 2021, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων αρνήθηκε να διεξάγει έρευνα για τις φωτιές σε μπαταρίες αυτοκινήτων της Tesla, χαρακτηρίζοντάς τις «σπάνια συμβάντα».

Μία πληθώρα μελετών έχει αποδείξει πως τα ηλεκτροκίνητα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πιάσουν φωτιά συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα ή τα υβριδικά. Ωστόσο, εάν αυτό συμβεί τότε καίγονται πολύ και για περισσότερη ώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δηλώσει παλαιότερα πως μόνο το 0,01% των Tesla έχουν πάρει φωτιά. Αυτό συγκρίνεται με ένα ετήσιο ποσοστό 0,08% για όλα τα επιβατικά και βαρέα οχήματα σε ένα δεδομένο έτος, σύμφωνα με το NHTSA και την Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας.