Τις στενές σχέσεις εξάρτησης που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ αξιωματούχων της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με ανθρώπους της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος όλα τα τελευταία χρόνια πριν το 2018 και μέχρι σήμερα, αποκαλύπτουν οι «διάλογοι της ντροπής« που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «ΒΗΜΑ» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος που μίλησε σήμερα στην εκπομπή του MEGA, Live News.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος, ο διάλογος του 2018 που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφορά πρόσωπο από τον χώρο της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος που είχε δολοφονηθεί εκείνη τη χρονιά και ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παραμένει ακόμα εν ενεργεία.

Κατά τη δολοφονία του συγκεκριμένου προσώπου, τα τρία κινητά του τηλέφωνα που είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος περιέργως εξαφανίστηκαν. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ότι υπήρξε μεθόδευση προκειμένου να εξαφανιστούν τα τηλέφωνα με την εμπλοκή άλλων αστυνομικών που τα πήραν από το σημείο. Αυτά τα κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν μετά από τρία χρόνια στο συρτάρι άλλου αστυνομικού και παραδόθηκαν για έλεγχο.

Στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκεί ανακύπτουν πολλές συνομιλίες μεταξύ αυτών και με τον αξιωματούχο της Κατεχάκη που τότε είχε άλλο πόστο από το σημερινό αλλά είναι  προβληματικό το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο παραμένει εν ενεργεία όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα συμμετείχε και στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ

Ο διοικητής και ο έμπορος καυσίμων

Ο άλλος κύκλος των διαλόγων αφορά διοικητή αστυνομικού τμήματος της Αττικής που συνομιλεί με έμπορο καυσίμων ο οποίος δολοφονήθηκε εκτός Αττικής. Ο διάλογος αφορά την τοποθέτηση σε νευραλγικές θέσεις της ΕΛΑΣ αστυνομικών που θα ελέγχονται από το κύκλωμα και θα ενημερώνουν πότε θα γίνονται έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ένιωθε την υποχρέωση να εξυπηρετήσει τον νονό της νύχτας, διότι ήταν αυτός που είχε μεσολαβήσει προκειμένου να ανέλθει ο αστυνομικός στα υψηλά κλιμάκια.

Η όλη υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί γνωρίζουν ότι αυτοί οι διάλογοι αφορούν δικές τους συνομιλίες ενώ φέρεται να έχουν εντοπιστεί 4 συστήματα διαφοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ που σχετίζονται με γραφεία πολιτικών προσώπων, με διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών και με ανώτατους αξιωματούχους

Οι διάλογοι της ντροπής

Διάλογος 1

Μέλος κυκλώματος:  Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν, άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διάλογος 2

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.

Νονός- Έμπορος καυσίμων: Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές, φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

SMS 1: Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του, ακόμη και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

«Στελέχωσαν» ακόμη & την ΕΥΠ

Διάλογος 3

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα

Νονός- Έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποδεικνύεται ότι, πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια και παγιωμένη, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.

Διάλογος 4 (28/3/2018)

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

SMS 2  (10/6/2022)

«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ. τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά».

Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που εμπλέκεται στο κύκλωμα, είναι εν ενεργεία αστυνομικός.