Με μια επιλογή 300 φωτογραφιών από τα 35.000 αρνητικά που φυλάσσονται στο  Johnson Space Center στο Χιούστον, ο Βρετανός Andy Saunders στο λεύκωμα «Apollo Remastered» ανατρέχει σε 11 αποστολές Απόλλων από το 1961 έως το 1972, και προσφέρει μια περιεκτική ματιά στην εξέλιξη της φωτογραφίας του διαστήματος τα τελευταία 60 χρόνια.

Το 430 σελίδων λεύκωμα που εκδόθηκε από τον οίκο Black Dog & Leventhal, με φωτογραφίες οι οποίες στην πλειονότητά τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά ψηφιοποιημένες και αποκατεστημένες καθώς οι περισσότερες ήταν γνωστές από αντίγραφα, ξεκινά με τη στιγμή που αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα· όνειρο του οποίου τον σπόρο έβαλε ο Πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στον θρυλικό λόγο του «Αποφασίσαμε να πάμε στη Σελήνη» στις 12 Σεπτεμβρίου του 1962.

«Έχω εμμονή με τα πράγματα από τότε που ήμουν παιδί» λέει ο Andy Saunders. «Αγαπούσα οτιδήποτε μπορούσε να πετάει, αλλά πιο πολύ τους πυραύλους, με τη Σελήνη ως τελικό προορισμό. Πάντα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτούς που έκαναν αυτό το ταξίδι, για τους πυραύλους, το διαστημόπλοιο, και ήθελα να δω περισσότερα και να φανταστώ πώς θα ήταν αν έκανα εγώ αυτό το ταξίδι»

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες