Στην άρνηση των κατηγοριών εναντίον της επιμένει η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια, που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 11 μηνών κόρης της στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη υποστήριξε στην απολογία της ότι δεν σκότωσε το παιδί της, το οποίο όπως είπε το αγαπούσε, κάτι που εξακολουθεί να τονίζει με κάθε ευκαιρία.

«Μπουσούλησε, διέφυγε της προσοχής μου και δυστυχώς έπεσε μέσα στο νερό. Δεν βούτηξα να το σώσω γιατί δεν ξέρω κολύμπι και δεν ήθελα. Φώναξα για βοήθεια αλλά δεν με άκουσε κανείς» ανέφερε στην ανακρίτρια.

«Την είχα στα πόδια μου μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ» συμπλήρωσε.

«Το παιδί μου ζει»

Όπως σημείωσε μιλώντας στο in, ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, η κατηγορούμενη εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είχε «ανθρωποκτόνο πρόθεση» όταν αποφάσισε να βγάλει βόλτα το παιδί της και αποδίδει τον θάνατο του βρέφους σε ατύχημα.

«Η 29χρονη πήρε στα χέρια της το κινητό της τηλέφωνο, αφαιρέθηκε για χρόνο που δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια, πάντως όχι για λεπτά, αλλά για δευτερόλεπτα και η επόμενη εικόνα που είχε ήταν το μωρό μέσα στα νερά του Αλιάκμονα» υπογράμμισε ο κ. Μπιδέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη φέρεται να μην έχει πειστεί για το θάνατο του παιδιού της και υποστηρίζει ότι το 11 μηνών βρέφος ζει.

«Το παιδί μου ζει, δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει» φέρεται να υποστήριξε η 29χρονη, με τις Αρχές να περιμένουν την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, τονίζοντας ότι από το αποτέλεσμά της θα κριθεί η συνέχεια της διαδικασίας.

Καθοριστική η ψυχιατρική εξέταση

Αξίζει να σημειωθεί πως η εντολή για την εξέταση της 29χρονης είναι αρκετά πλήρης, με τις δικαστικές Αρχές να ζητούν να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα για την υγεία της γυναίκας και τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν έχει ακόμα παραληφθεί –πιθανόν λόγω των αργιών- από τον αρμόδιο ψυχίατρο, ο οποίος έχει διορία 48 ωρών από τη στιγμή που θα το παραλάβει για να ολοκληρώσει το πόρισμά του.

Στα κρατητήρια, χωρίς τηλεοράσεις

Μέχρι τότε, η 29χρονη παραμένει προφυλακισμένη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Οι αστυνομικοί έχουν φροντίσει να μένει η κατηγορούμενη σε κελί άμεσης πρόσβασης, που βρίσκεται δίπλα από το φυλάκιο του φρουρού, προκειμένου αν χρειαστεί να υπάρξει άμεση επέμβαση.

Παράλληλα, λόγω της έκτασης που πήρε η υπόθεση έχει σημειωθεί «σιγή τηλεοράσεων» στο αστυνομικό μέγαρο της Βέροιας, για να μην μπορεί η 29χρονη να μαθαίνει όσα ακούγονται για την υπόθεση στα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ατάραχη στο κέντρο της Βέροιας μετά το συμβάν

Ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνει η 29χρονη είναι και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία καταγράφουν τις κινήσεις της μετά το θάνατο του παιδιού της.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, η 29χρονη μπαίνει στα ΚΤΕΛ και εκεί έκανε ερωτήσεις για τα δρομολόγια των λεωφορείων από Βέροια προς Αλεξάνδρεια, ωστόσο δεν έκλεισε κάποιο εισιτήριο.

Στη συνέχεια η γυναίκα βγήκε από το κτίριο και πήγε στο διπλανό κατάστημα, το οποίο είναι πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν έπαιξε κάποιο τυχερό παιχνίδι ή εάν ζήτησε πληροφορίες.

Μετά το κατάστημα τυχερών παιχνιδιών η 29χρονη κατευθύνθηκε στο κέντρο της Βέροιας και ύστερα επέστρεψε στα ΚΤΕΛ, απ’ όπου πήρε το λεωφορείο και έφυγε για την Αλεξάνδρεια, όπου και πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο.