To Kia Niro εμπλουτίζει τη γκάμα της φίρμας με σύμμαχο τα εξηλεκτρισμένα σύνολα κάτω από το καπό. Η τωρινή έκδοση αφορά τη δεύτερη γενιά και σε αυτή δεσπόζει η νέα σχεδιαστική γραμμή μαζί με τα νέα XCeed και  Sportage. Το νέο Niro μπορεί να επιλεχθεί κάτω από το καπό του με υβριδικό σχήμα που αποτελείται από κινητήρα 1.6 λίτρων με 141 ίππους, το επαναφορτιζόμενο Plug-in Hybrid 1.6 λτ. 183 PS PHEV και το αμιγώς ηλεκτρικό 204 PS EV. Επίσης υπάρχουν τρία εξοπλιστικά πακέτα το Dynamic, Titanium και Special Edition. Το μήκος του αγγίζει τα 4,4 μέτρα, ενώ, σύμφωνα με την φίρμα είναι είναι το τρίτο best-seller της Kia στην Ευρώπη.

Πατάει σε νέα πλατφόρμα K3 της Kia, οπότε  το Niro EV είναι πιο εξελιγμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αρκετά στοιχεία στο εσωτερικό του παραπέμπουν στο Hyundai EV6. To Niro διαθέτει οθόνη 10,25 ιντσών και μια οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων 10,25 ιντσών, που ενημερώνουν τον οδηγό για τη λειτουργία του οχήματος την ηλεκτρική του παρεχόμενη ηλεκτρική ενέργεια κ.α Το αμιγώς ηλεκτρικό Niro EV προσφέρει μετά από μια πλήρη φόρτιση  αυτονομία 460 χιλιομέτρων (WLTP) με 150 kW διαθέσιμης ισχύος και 255 Nm μέγιστης ροπής για σβέλτες επιδόσεις.  Η φόρτιση της μπαταρίας του ολοκαίνουργιου Niro EV από το 10%-80% διαρκεί 43 λεπτά με έναν φορτιστή συνεχούς ρεύματος υψηλής ισχύος DC. Το ταμπλό φιλοξενεί δύο οθόνες 10,25 ιντσών που παρέχουν λειτουργίες για τον οδηγό και το infotainment, ενώ μια οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει τον έλεγχο του infotainment και του συστήματος κλιματισμού, ελαχιστοποιώντας την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Διαθέτει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης.

Η πρώτη έκδοση η Dynamic φέρει οκτώ αερόσακους  διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, διζωνικός κλιματισμός, , αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αυτόματη λειτουργία φώτων και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Το EV Dynamic διαθέτει ακόμα αυτόματη πέδηση για αποφυγή πρόσκρουσης σε διασταύρωση, έξυπνο κλειδί με αισθητήρα εγγύτητας, πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα «Start», smart cruise control και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.