To νέο ηλεκτρικό της  Volkswagen, το ID. Buzz διαθέτει μια ευρεία γκάμα σε συστήματα υποβοήθησης που κάνουν τη ζωή του οδηγού ακόμη πιο εύκολη . Όπως το σύστημα που παρκάρει μόνο του ή και αυτό που κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.  Συγκεκριμένα το νέο ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρεται με το Travel Assist που δουλειά του είναι να κρατά  το όχημα στη λωρίδα, να διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και παράλληλα να εξασφαλίζει ότι το όχημα διατηρεί τη μέγιστη ταχύτητα που έχει ορίσει ο οδηγός .

Επίσης, το δεύτερο προαιρετικό σύστημα βοήθειας στο ID. Buzz είναι Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης οδηγού το οποίο εκπαιδεύει το όχημα να πραγματοποιεί μόνο του έως πέντε ατομικούς ελιγμούς στάθμευσης. Η λειτουργία μνήμης «θυμάται» τις διαδικασίες στάθμευσης σε ταχύτητες κάτω των 40 χλμ/ώρα και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 50 μέτρα. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να σταθμεύει σε ανοιχτό χώρο ή γκαράζ, για παράδειγμα. Ο οδηγός πρέπει να σταθμεύσει το όχημα μόνο μία φορά και να αποθηκεύσει τη διαδικασία στάθμευσης.

Το ID. Buzz μπορεί στη συνέχεια να επαναλάβει μόνο του τον ελιγμό στάθμευσης που έμαθε. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας. Προαιρετικά διατίθενται και άλλα συστήματα υποβοήθησης όπως το Adaptive Cruise Control ACC με σύστημα stop & go3, το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού με εσωτερική παρακολούθηση, το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί.