Η κόντρα μεταξύ των σεισμολόγων σχετικά με τους απανωτούς σεισμούς στην Εύβοια, δε λέει να κοπάσει.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Άκης Τσελέντης διασταυρώνουν χρόνια τα ξίφη τους, σχετικά με τα μεγέθη των σεισμών, αλλά και τις εκτιμήσεις σε ότι αφορά στα ρήγματα.

Ποτ πουρί και Ραφαέλα Καρά

Μιλώντας στο Mega σήμερα Πέμπτη, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τον Άκη Τσελέντη «Ραφαέλα Καρά της Σεισμολογίας».

«Είμαι παλιός και θυμάμαι τη Ραφαέλα Καρά. Μια ωραία, ψηλή, ξανθιά τραγουδίστρια. Είχε βγάλει ένα ποτ-πουρί με όλα τα «όπλα» της τα τραγουδιστικά. Τώρα, λοιπόν, έχουμε μια σεισμολογική Ραφαέλα Καρά, που βάζει μέσα στο καλάθι του ποτ-πουρί όλα τα όπλα τα επιστημονικά, για να μπορέσουμε να πούμε το γνωστό, σε ακατάλληλο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Γίνεται αστείο από μια πλευρά, αλλά είδα τις αντιδράσεις από τα ίδια τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει μέσο που να μην με κάλεσε να πω αυτό που λέω και σε εσάς. Μου είπαν όλοι ότι έχουμε κατακλυστεί από τηλεφωνήματα για αυτό το πράγμα. Εντελώς άκαιρη στιγμή να πούμε αυτό που είπαμε. Θα υπάρχει και συνέχεια σήμερα, επ’ αυτού. Πως το λες αυτό έτσι άκριτα;», τόνισε κλείνοντας την αναφορά του στον Τσελέντη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στα τελευταία λεπτά του βίντεο:

Πώς ξεκίνησε η κόντρα τους

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε επίσης στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος -χωρίς να τον κατονομάσει- αναφέρθηκε στον κ. Τσελέντη, λέγοντας πως «δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για αν αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση».

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» κατέληξε.

«Αυτή η καρέκλα έχει καρφιά»

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Τσελέντης εμφανίστηκε στην εκπομπή του MEGA και έδωσε τη δική του αιχμηρή απάντηση, σε όσα είπε ο συνάδερφός του νωρίτερα.

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες» είπε αρχικά, εμφανώς εκνευρισμένος.

«Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να ‘μαζέψω’ τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος» κατέληξε ο κ. Τσελέντης.