Το Νέο C5 Aircross, παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά ριζικώς ανανεωμένο τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και κάτω από το καπό του με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας. Σύμφωνα με την γαλλική φιρμα το νέο μοντέλο  έχει ωριμάσει για να γίνει πιο δυναμικό και πιο κομψό. Στο εσωτερικό φέρει πιο  μοντέρνα και υψηλής ποιότητας χρώματα και υλικά.

 Το λανσάρισμα του πραγματοποιήηκε το 2018 και έχει διακριθεί στην κατηογρία των μικρομεσαίων SUV με την ευρυχωρία, την πρακτικότητά του, τα κορυφαία SUV χαρακτηριστικά ενώ ξεχωρίζουν οι τεράστιοι τροχοί και τα 23 εκ απόστασης από το έδαφος, καθώς και με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Βασισμένο στην εμπειρία της μάρκας, το πολυτελές εσωτερικό είναι μια πραγματική “υπογραφή” για τη Citroën, χάρη στην οποία ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Το Νέο C5 Aircross φέρει  νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο “αιχμηρές” και “καθαρές” γραμμές που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό με το χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroën, η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V δίνει ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10” και της κεντρικής κονσόλας, ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της καμπίνας επιβατών

Το Νέο C5 Aircross έχε ως ατού την  άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία.

Στο εσωτερικό του σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα ξεχωρίζει η διάταξη των πιο εργονομικών χειριστηρίων, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Πλέον κάτω από το καπό ξεχωρίζει η plug-in υβριδική τεχνολογία που δίνουν κίνηση μόνο ηλεκτρικά για 55 χλμ Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει στον οδηγό του  C5 Aircross Plug-In Hybrid να κάνει  μια σειρά υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της φόρτισης: με διαχείριση είτε απευθείας στο όχημα, είτε από το smartphone του, καθώς και με τη δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyCitroen.

Το Νέο C5 Aircross προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών τελευταίας γενιάς με 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning, ενώ παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ασφάλειας χάρη στη μόνιμη υποστήριξη του οδηγού.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από plug-in Hybrid, βενζίνης ή diesel μοτέρ,  που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Τα μοτέρ είναι τα εξής:

  • Βενζίνη: 1.2 PureTech 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8),
  • Πετρέλαιο: 1.5 BlueHDi 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (BVM6 ή EAT8),
  • Plug-In Hybrid 225 με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων ë-EAT8