Εντείνεται ο προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στα σχολεία, μετά το νέο περιστατικό σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο, με εικόνες άγριας βίας προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά, για το πως λειτουργεί  η σχολική κοινότητα, και κυρίως γιατί συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά. Στα πλάνα, μαθητές εμφανίζονται να γρονθοκοπούν, συμμαθητή τους, μέσα στο προαύλιο του ιδιωτικού Κολεγίου.

«Κινδυνεύει να χάσει την όρασή του»

Το παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο, με σπασμένο σαγόνι και σοβαρά τραύματα, ενώ κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το ένα του μάτι, όπως είπε ο πατέρας του στην ΕΡΤ, ενώ άλλοι τέσσερις που φέρονται να του επιτέθηκαν αποβλήθηκαν δια παντός από το Κολέγιο.

Τι υποστηρίζει το σχολείο

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται:

«Ενημερωθήκαμε για περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα εκτός σχολικού πλαισίου. Ωστόσο, οι δύο μαθητές, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, και τέσσερις άλλοι επιτέθηκαν σωματικά στον έναν εκ των δύο, στον οποίο δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε ειδοποιήθηκαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει καμία μήνυση για το περιστατικό αλλά έχει ενημερωθεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την ertnews.gr. Ωστόσο αρκετοί γονείς σήμερα δεν έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο και ζητούν να αποβληθούν όσοι μαθητές έχουν εμπλοκή στο περιστατικό.