Σοβαρή καταγγελία γονέων σε βάρος ορφανοτροφείου έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως υποστηρίζουν, έχουν να δουν το παιδί τους 4 ολόκληρα χρόνια, παρόλο που ο πατέρας έχει αθωωθεί από την κατηγορία της κακοποίησης που τον βάραινε.

Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στην εκπομπή Live News υποστηρίζει ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και από τότε δεν το ξαναείδαν, παρόλο που έχουν πλέον απαλλαχθεί από τις κατηγορίες με δικαστική απόφαση.

  • Διαβάστε επίσης:

«Μου φαίνεται το σπίτι άδειο. Το κρεβάτι και το δωμάτιο άδειο. Κλαίω όλη μέρα. Όλη μέρα. Μου λείπει πολύ» είπε η μητέρα του 8χρονου σήμερα παιδιού. Η ίδια έχει να δει την 8χρονη σήμερα κόρη της από τότε που ήταν 4 ετών αλλά τονίζει ότι κοιτά τρεις φορές τη μέρα τις φωτογραφίες και τα βίντεό της.

Γιατί έχασαν την κηδεμονία του παιδιού

«Όταν ήταν 3,5 ετών έγινε μια ανώνυμη καταγγελία ότι εγώ ο πατέρας βίαζα τη Μαρία… Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί» είπε στην εκπομπή ο πατέρας της 8χρονης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες τόσο για τον πατέρα όσο και για τον θείο της μικρής έχουν πλέον καταπέσει, αλλά το ζευγάρι δεν μπορεί να δει το παιδί το οποίο πλέον ζει με ανάδοχη οικογένεια.

«Αφού βγήκε η αθώωση και του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα. Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω. Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια» είπε ο πατέρας.

Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.

«Πεινούσε και τη χτυπούσαν»

Ο πατέρας διερωτάται γιατί η γονική μέριμνα του παιδιού του πέρασε στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας το 2019 όσο δηλαδή η καταγγελία εις βάρος του γαμπρού του ήταν ακόμη σε στάδιο διερεύνησης. «Το λόγο που το πήραν δεν το γνωρίζω. Αφού αθωώθηκα και εγώ και ο γαμπρός μου δεν υπάρχει κανένας λόγος», ανέφερε.

Τα όσα περιέγραφε το παιδί στους γονείς για τις συνθήκες διαβίωσης στο εν λόγω ίδρυμα είναι σοκαριστικά. «Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί τον σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς της στο Mega, κόπηκε κάθε επικοινωνία με το παιδί τους όταν τόλμησαν να καταγγείλουν τα όσα η 8χρονη τους έλεγε για το ορφανοτροφείο. Πήγα στην εισαγγελέα και της είπα τα πράγματα που γίνονταν στο ίδρυμα και αντί να διερευνήσει την καταγγελία, με σταμάτησαν και από το να βλέπω το παιδί.

Καταγγέλλουν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Ο πατέρας καταγγέλλει πως ο λόγος που δεν παίρνει πίσω το παιδί του ενώ έχει αθωωθεί είναι γιατί έχει στηθεί ένα κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών με θύμα και την 8χρονη κόρη του.

Πιστεύω ότι το ίδρυμα που είναι κολαστήριο ότι παίρνουν τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές από φτωχές οικογένειες τα μεταπουλούσαν, τα έβγαζαν σε πλειστηριασμό. Το ίδιο πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι και για την κόρη μου τη Μαρία και δεν ξέρω αν θα τη βρω πάλι.

Τι απαντά το ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα

Η διευθύντρια του ιδρύματος σε επικοινωνία που είχε το Live News μαζί της διαβεβαίωσε πως το κορίτσι βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια όπως ορίζει ο νόμος.

«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. 00.49 Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος ΠΕΝ

Στο κρίσιμο ερώτημα των γονιών, πάντως, για ποιο λόγο τους έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια με το παιδί τους, η πρόεδρος του ΠΕΝ δεν μπήκε στην ουσία.

«Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».

«Αφού βγήκε η αθώωση του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα. Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω. Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια», είπε ο πατέρας.

Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.