Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Δενδροχωρίου στην Καστοριά με το μυστήριο του θανάτου της 83χρονης γυναίκας. Η ηλικιωμένη βρέθηκε θαμμένη κοντά στο σπίτι της, δίπλα στο γήπεδο του χωριού. Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη όταν από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε σε κοντινό ρέμα ένα ανθρώπινο κρανίο αλλά και οστά τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση.

Εικάζεται ότι μπορεί να ανήκουν στη γυναίκα, αφού στο σημείο εντοπίστηκαν και προσωπικά της αντικείμενα. Δύο ημέρες νωρίτερα, ο 46χρονος γιος της γυναίκας δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της μητέρας του. Όταν βρέθηκε η σορός της, ό ίδιος ήταν ο πρώτος που κλήθηκε για κατάθεση, όπως αναφέρει το MEGA.

Οι συγχωριανοί της μιλούν για μία ήσυχη γυναίκα αλλά και για έναν άνδρα ο οποίος δεν είχε προβληματίσει ποτέ με τη συμπεριφορά του.

Συνελήφθη ο γιος της

Ο γιος της μπορεί να δήλωσε την εξαφάνισή της την Παρασκευή, ωστόσο κανένας δεν γνωρίζει από πότε αγνοούνταν στην πραγματικότητα. Η ηλικιωμένη δεν έβγαινε από το σπίτι λόγω κινητικών προβλημάτων, έτσι η απουσία της δεν προβλημάτισε τους συγχωριανούς της.

Ο γιος της, όταν δήλωσε την εξαφάνιση στις 16/9, είπε πως είχε να δει τη μητέρα του από την Πέμπτη 15/9. Αφού λοιπόν βρέθηκε το πτώμα και πήγε να καταθέσει ξανά, είπε πως έχει να τη δει 10 μέρες. Άρα πιο πριν από τις 15/9. Έτσι τον συνέλαβαν για ψευδή κατάθεση και θα καταθέσει ξανά τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αν η άτυχη γυναίκα πέθανε από παθολογικά αίτια και κάποιος την έθαψε κοντά στο σπίτι της.