Σταθερά στη γραμμή που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν κινήθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χλεύασε την Τρίτη τους ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.
«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.
Όπως έσπευσε να πει, δε, «εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.
Δείτε αναλυτικά
- Πετρέλαιο: «Μάχη με τον χρόνο» για τα Στενά του Ορμούζ – Εφιάλτης για τιμές έως 150 δολάρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/5): Που θα δείτε τον τρίτο ημιτελικό χάντμπολ Γυναικών, αλλά και τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Ζελένσκι: Πιέσαμε λίγο τον Πούτιν, είναι έτοιμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις






