Με ηλεκτρικό …πρόσωπο η γαλλική φίρμα παρουσιάζει άλλα δύο νέα 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Το PEUGEOT 308 – hatchback και SW έρχονται να ταράξουν τα νερά της ηλεκτροκίνησης, ενώ, είναι ήδη  διαθέσιμα σε ηλεκτροκίνητες plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Και τα δύο μοντέλα θα διατίθεται απο το 2023 ενώ, πλέον, ο γάλλος,  Ευρωπαίος κατασκευαστής θα είναι και ο πρώτος που προσφέρει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο SW. Τα ηλεκτρικά 308 και 308 SW θα κινεί ένας ολοκαίνουργιος ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 115 kW (156 ίππων) και θα επιτυγχάνουν αυτονομία πάνω από 400χλμ! 

Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα, η  μέση κατανάλωση του δεν ξεπερνά τις 12,7kWh. Προσφέρονται σε εκδόσεις Allure και GT, τα νέα PEUGEOT E-308 και E-308 SW ενώ, θα κατασκευάζονται για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά, στη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις του Mulhouse.

Ο σχεδιασμός των νέων PEUGEOT E-308 και E-308 SW εμπνέεται τόσο από το DNA της PEUGEOT, με μια εντυπωσιακή σιλουέτα που επικρατεί σε όλο το αμάξωμα του και πρωταγωνιστή το νέο νέο έμβλημα της μάρκας που δεσπόζει στο κέντρο της μπροστινής γρίλιας. Επίσης, στο νέο μοντέλο κυριαρχούν τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED.

 Τα νέα PEUGEOT E-308 και E-308 SW πρόκειται να εφοδιάζονται με ένα εντελώς καινούργιο πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα: με ισχύ 115 kW (156 bhp) και ροπή 260 Nm (διαθέσιμη «από το ρελαντί») για ακαριαία απόκριση. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα, η οποία περιλαμβάνει τις εκδόσεις plug-in hybrid των 180 bhp/132 kW και 225 bhp/162 kW, καθώς και τις εκδόσεις με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια νέα μπαταρία υψηλής τάσεως των 54 kWh (51 kWh ωφέλιμο), που λειτουργεί με τάση 400 volt  και εξασφαλίζει αυτονομία την προαναφερόμενη αυτονομία των 400χλμ. βάσει πρωτοκόλλου WLTP (σε διαδικασία έγκρισης).

Για τους μηχανικούς των δύο μοντέλων, η απόδοση σε συνδυασμό με την οικονομία ήταν το μεγάλο στοίχημα, το οποίο επιτεύχθηκε.  Η διαχείριση της ενέργειας είναι εφικτή και από τον οδηγό, με τις λειτουργίες οδήγησης (ECO, NORMAL και SPORT) και ακόμη, χάρη στη λειτουργία «BRAKE»,που  αυξήσει την δύναμη πέδησης καθώς αφήνει το γκάζι, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της ανακτώμενης ενέργειας.

Εκτός από την οικιακή φόρτιση, υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης σε δημόσιο ταχυφορτιστή,  ισχύος 100kW, όπου απατείται από 20 έως 80%, σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Πληθωρική είναι η παρουσία των συστημάτων τελευταίας γενιάς για την υποβοήθηση στην οδήγηση, όπως το Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go, το Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, μεγάλης εμβέλειας (75 μέτρα) και Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας που ειδοποιεί τον οδηγό όταν εκείνος κάνει όπισθεν.

Επίσης, φέρει το τελευταίας γενιάς PEUGEOT i-Cockpit®, το οποίο διακρίνεται για την τρισδιάστατη απεικόνιση, την ψηφιακή οθόνη του συστήματος head-up display, την κεντρική οθόνη αφής των 10ιντσών κα.  Παρών δίνει και η έξυπνη λειτουργία των πλήρως διαμορφώσιμων εικονικών πλήκτρων (i-toggles) και τη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας τεχνολογίας i-Connect® Advanced, ενός συστήματος infotainment που κάνει την εμπειρία οδήγησης πολύ πιο διαισθητική και ευχάριστη.

Τα PEUGEOT E-308 και E-308 SW θα είναι διαθέσιμα για αγορά online από την ιστοσελίδα πωλήσεων της μάρκας, που θα χαρίζει στον πελάτη την εμπειρία μίας 100% ψηφιακής αγοράς («Πωλήσεις Online»), με απόλυτη ασφάλεια.