Σε πλήρη λειτουργία έχουν θέσει οι Τούρκοι την μονταζιέρα για το Αιγαίο, με ένα ακόμα περιστατικό να βγαίνει στη δημοσιότητα, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε σαφές μήνυμα στον Ερντογάν για την τουρκική προκλητικότητα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, το σκάφος «Anatolian» δέχθηκε πυρά από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.
Yunanistan Sahil Güvenlik birimleri, Bozcaada açıklarındaki uluslararası sularda seyir halindeki Komoros bayraklı “Anatolian” isimli gemiye taciz ateşi açtı https://t.co/MrpbWD1axA pic.twitter.com/pRYghhXA0Z
— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) September 10, 2022
Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει παράλληλα, ότι στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση το σκάφος του Λιμενικού.
Η είδηση διερευνάται από το Λιμενικό Σώμα, ενώ στελέχη που είδαν το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπογραμμίζουν ότι κρίνεται ως αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως διπλωματικές πηγές έχουν επισημάνει ότι ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα ατύχημα στο Αιγαίο με ψαράδες ή μετανάστες.
- Ποιος ήταν ο Αναστάσης Παπαληγούρας – Ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία και η δωρεά 3.745 αρχαίων νομισμάτων
- Μετά τον ανταρόλυκο έρχεται… ανάσταση για μαμούθ, ντόντο και τίγρεις Τασμανίας – Τι γίνεται στο Ντουμπάι
- «Οι Αθώοι»: Ο Γιάννος και ο Πέτρος διεκδικούν τη Μαργαρίτα – Τι θα δούμε απόψε στο νέο επεισόδιο της σειράς του Mega







