Τα φώτα του Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου σπορ είναι από σήμερα στραμμένα στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές της Λαμίας και του Λουτρακίου. Το «EKO Acropolis Rally» ανήκει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι και αποτελεί τον δέκατο γύρο του θεσμού.  Συνολικά, συμμετέχουν εβδομήντα πληρώματα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ανάμεσα τους ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία του φετινού WRC, ο Κάλε Ροβάνπερα, ο 22χρονος ταλαντούχος οδηγός, που πέρσι, είχε κερδίσει τον αγώνα και ανέβηκε στη ράμπα του νικητή, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Παρών δίνει και ο κορυφαίος «πιλότος» όλων των εποχών, ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που επέστρεψε φέτος, στο WRC, για να αποδείξει, ότι στην ηλικία των 48 ετών, μπορεί να βάλει τα γυαλιά στους νέους οδηγούς και να διεκδικήσει μια ακόμη νίκη επί ελληνικού εδάφους.  Ο αγώνας θα έχει ως επίκεντρο την Λαμία, όμως, η μεγάλη φιέστα αναμένεται σήμερα, το απόγευμα, με την σούπερ ειδική διαδρομή, την ΕΚΟ Super Special Stage, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Από αύριο, Παρασκευή, οι οδηγοί θα δώσουν την μάχη τους στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, με το Λουτράκι να ανοίγει την πρεμιέρα, ενώ ακολουθούν οι ειδικές στο Χαρβάτι, τη Λειβαδιά,  τους Βωξίτες. Συνολικά, από αύριο έως και την Κυριακή το μεσημέρι, τα έμπειρα πληρώματα θα διανύσουν πάνω από 300 χιλιόμετρα, σε 16 ειδικές διαδρομές. Φέτος, ιδιαίτερα μεγάλη είναι και η παρουσία των Ελληνικών πληρωμάτων, με έντεκα πληρώματα προδιαγραφών Rally2, που θα προσπαθήσουν να καλύψουν τον καταξιωμένο αγώνα, με σύμμαχο τα καλοστημένα αγωνιστικά.