Στις προσφορές και τα μεταχειρισμένα στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές, για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας αγγελιών για νέα και μεταχειρισμένα προϊόντα Vendora.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν ότι 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν πως ανησυχούν πολύ για την ακρίβεια και πως επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Ταυτόχρονα, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ μόνο 2 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι θα δούμε μια μικρή βελτίωση μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.

Ποια προϊόντα και λογαριασμοί «τζούζουν» περισσότερο

Τα καύσιμα, τα τρόφιμα και οι λογαριασμοί ενέργειας αποτελούν το μεγαλύτερο πονοκέφαλο των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, πρώτα στην ακρίβεια έρχονται τα τρόφιμα, καθώς το 30,7% δήλωσε ότι σε αυτά βλέπει τη μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές, στη δεύτερη θέση είναι οι λογαριασμοί ρεύματος με 27,5% και στην τρίτη τα καύσιμα με 23,5%.

Στροφή στα μεταχειρισμένα

Έτσι, όπως προκύπτει και από την έρευνα, πολλοί Έλληνες έχουν ήδη κάνει στροφή στα μεταχειρισμένα προϊόντα.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για το τι θα τους  διευκόλυνε να κάνουν περισσότερες  διαδικτυακές αγορές μεταχειρισμένων στο μέλλον.

Η ασφάλεια του αγοραστή θεωρείται ο πιο σημαντικός παράγοντας (30,1%), ακολουθούμενη από ένα ασφαλές σύστημα πληρωμών (23,1%) και μια σαφή πολιτική επιστροφής  χρημάτων (20%).