Επικίνδυνοι Αλβανοί ποινικοί από τους οποίους δύο είχαν συμμετάσχει σε δολοφονία αξιωματικού της Αστυνομίας της γειτονικής χώρας τον Απρίλιο του 2017, όπως κι άλλοι που έχουν κατηγορηθεί για ληστείες κι αιματηρές επιθέσεις στην Ελλάδα, φαίνεται να συμμετείχαν σε αιματηρή συμπλοκή σε αρτοποιείο στην Βούλα τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτό φέρεται να έχει διαπιστωθεί από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιασμών της Ασφάλειας Αττικής. Στην διάρκεια της συμπλοκής τουλάχιστον 7-8 Αλβανών στο αρτοποιείο που φέρεται να έγινε για παράνομες δοσοληψίες είχαν τραυματισθεί πέντε αλλοδαποί ποινικοί ενώ οι πυροβολισμοί έπεσαν μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ήδη έχουν συλληφθεί δύο εκ των δραστών, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων (σ.σ κάποιοι εκ των αναφερομένων εκπροσωπούνται νομικά από πολύ γνωστό δικηγόρο των Αθηνών) είναι ήδη κρατούμενος για άλλη εγκληματική ενέργεια.

Το χρονικό

Ολα λοιπόν φαίνεται να ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, όταν η παρέα των Ελλήνων μαζί με έναν-δύο Αλβανούς κι έναν Ιρακινό  έφτασαν με τζιπ στο συγκεκριμένο αρτοποιείο στη Βούλα για να αγοράσουν διάφορα προϊόντα και να καθίσουν σε αυτό. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες δεν υπήρχε ούτε «ενέδρα θανάτου» όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά, ούτε φαίνεται να υπήρχε ραντεβού για εγκληματική επίλυση διαφορών.

Ενας Αλβανός εκ των μελών αυτής της παρέας φαίνεται να κινήθηκε σε άλλο τραπέζι όπου κάθονταν τουλάχιστον 5-6 άτομα, πιθανόν ομοεθνείς του, χωρίς να υπάρχει ένταση, όπως περιέγραφαν πελάτες. Όμως φαίνεται αυτή η συνάντηση να οδήγησε σε φραστικό επεισόδιο κι ακολούθως σύρραξη –για μη διευκρινισμένο λόγο- μεταξύ των αλλοδαπών με κάποιους από τους Αλβανούς να τραβούν όπλα και μαχαίρια. Από τους πυροβολισμούς αλλά και τις επιθέσεις με το μαχαίρι τραυματίσθηκε ο Αλβανός που κινήθηκε αρχικά στο δεύτερο τραπέζι κι ορισμένοι από τους συνομιλητές του.

Τελικά, φαίνεται ότι η συμπλοκή έγινε για δοσοληψίες.