Είκονες που θυμίζουν θρίλερ κινηματογραφικής ταινίας επικράτησαν σε ένα τρομακτικό συμβάν στη θάλασσα του Χονγκ Κονγκ, όταν ένα τεράστιο πλοίο έσπασε κυριολεκτικά στη μέση και βυθίστηκε λόγω τροπικής καταιγίδας.

Μέχρι στιγμής, οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, με το τιτάνιο έργο των διασωστών να συνεχίζεται, ενώ το σχετικό βίντεο της Daily Mail κάνει το γύρο του κόσμου.

Οι αρμόδιες αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να συμβάλλουν στο έργο στη διάσωσης, με τουλάχιστον τρία από τα 30 μέλη του πληρώματος να μεταφέρονται με ασφάλεια στη στεριά.

Εντυπωσιακές σκηνές από τη διάσωση

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την υπηρεσία πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να απομακρύνεται, από το σημείο, με ελικόπτερο ενώ τα ισχυρά κύματα έπλητταν το πλοίο.

Το σκάφος Doomed Fujing βυθίστηκε περίπου 186 μίλια νότια από τις ακτές του Χονγκ Κονγκ, ενώ τα πλάνα από τη διάσωση είναι πραγματικά δραματικά.

Σημειώνεται ότι ο τυφώνας Τσάμπα είναι ο πρώτος που πλήττει την Κίνα αυτή τη χρονιά, με σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες.