Η Formula1 βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο μιας νέας ρατσιστικής επίθεσης, εξαιτίας των κατάπτυστων σχολίων στα οποία προέβη ο Νέλσον Πικέ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του, στην οποία, μεταξύ άλλων αποκάλεσε τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή «Νέγρο»!

Ο Πικέ, που πλέον έχει πατήσει τα 70 του χρόνια και έχει κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα τη δεκαετία του 80 προέβη σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Λιούις Χάμιλτον. Να σημειωθεί, ότι ο Νέλσον Πικέ θα είναι – πιθανόν! – ο μελλοντικός πεθερός του Μαξ Φερστάπεν, μιας και η κόρη του, έχει σχέση με τον Ολλανδό περσινό πρωταθλητή.

Οι απαντήσεις  που καταδίκασαν την άνευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση κατά του Χάμιλτον πέφτουν σαν βροχή. Μάλιστα, η Mercedes – και ομάδα του Χάμιλτον – ανέφερε ότι: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε χρήση ρατσιστικής ή μεροληπτικής γλώσσας οποιουδήποτε είδους.»

Μετά την ρατσιστική επίθεση, ο Χάμιλτον, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στο διαδίκτυο,  απάντησε στην ρατσιστική επίπεση που δέχθηκε:  “Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Είμαι περικυκλωμένος από αυτές τις συμπεριφορές και στόχος όλη μου τη ζωή. Ήρθε η ώρα για δράση».