Ο τούρκος πρόεδρος του κόμματος «Αλλαγή» (TDP), Μουσταφά Σαριγκιούλ, ήρθε στην Αθήνα και προσπάθησε να δημιουργήσει προβοκάτσια. Έβαλε το κοστούμι του και πήγε στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και τη Βουλή και ξεδίπλωσε την Τουρκική σημαία.

Ευτυχώς κανείς δεν ασχολήθηκε επίσημα με αυτήν την τόσο προκλητική ενέργεια, μόνο ο ίδιος ο Σαριγκιούλ, ο οποίος για να δημιουργήσει περισσότερο εντυπώσεις στη χώρα του μήπως και κερδίσει καμία ψήφο, έκανε την πράξη αυτή.

Ο ίδιος αφού είδε και αποείδε ότι κανείς δεν του δίνει σημασία, διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος του για να πει τι; Ότι μόλις ξεδίπλωσε την Τουρκική σημαία στην καρδιά της Αθήνας, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, τον κυνήγησαν και εκείνος τράπηκε σε φυγή, για να μην φάει ξύλο.

Ο ίδιος είπε: «Πήγαμε στην Αθήνα ώστε να κάνουμε έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων. Ξεκινήσαμε τις δηλώσεις αλλά μία ομάδα εχθρών της Τουρκίας θέλησε να μας εμποδίσει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις εναντίον μας που αργότερα μετατράπηκαν σε απόπειρα σωματικής επίθεσης»

Και συνέχισε: «Πήγαμε να τους ζητήσουμε: “Ας πούμε αντίο στα όπλα”. Πήγαμε να τους πούμε: “μην σας ξεγελούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”. “Η Αμερική σας χρησιμοποιεί και μετά θα σας πετάξει”. Πήγαμε στην Ελλάδα για να πούμε: «Προσέχετε. Η Ε.Ε. και η Αμερική άφησαν την Ουκρανία μόνη της. Μην πέσετε στην παγίδα και έρθετε στην ίδια κατάσταση με την Ουκρανία”.

Πήγαμε να τους πούμε: “Η πολιτική πρέπει να είναι να είναι στο πλευρό της ειρήνης και όχι με τα όπλα”. Δυστυχώς, δεχθήκαμε επίθεση από μια ομάδα υπό την επιρροή της τουρκικής εχθρότητας που προκλήθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Δεν αποδίδουμε όμως αυτή την επίθεση στον ελληνικό λαό. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλει πόλεμο, θέλει ειρήνη. Εμείς  ως Τουρκία, είμαστε μια ειρηνική χώρα. Είναι η ειρήνη που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ»

Τι είχε πει

Βέβαια ο Σαριγκιούλ δεν τα έκανε όλα τόσο αθώα όσο περιέγραψε στη συνέντευξη τύπου στη χώρα του. Εξάλλου το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Με προκλητικό ύφος «χιλίων Καρδινάλιων» και με τον τρόπο του «δυνατού» που θέλει να νουθετήσει τον αδύναμο πριν τον χτυπήσει, είχε πει: «Είμαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μη ζητάς βοήθεια από την Αμερική. Ζήτα φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε το χέρι σου από τα όπλα. Ελάτε σε ειρήνη, είμαστε εδώ»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από