Το πρώτο καλοκαίρι -μετά από αρκετό καιρό- χωρίς μέτρα για τον κοροναϊό είναι μπροστά μας. Και όλοι μας περιμένουν πως και πως την ημέρα που θα πούμε «αντίο» στην καθημερινότητά μας και θα φύγουμε για τον προορισμό που έχουμε κανονίσει.

Ωστόσο… άμα αυτός ο προορισμός βρίσκεται στις Κυκλάδες τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Οι τιμές όμως των καταλυμάτων έχουν εκτοξευτεί αδικαιολόγητα, με τις ημέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο τα νησιά των Κυκλάδων να θυμίζουν… Ντουμπάι.

Κυκλάδες όπως… Ντουμπάι

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις πλατφόρμες του Booking, αλλά και του Airbnb, φαίνεται πως δεν υπάρχει ούτε… τρύπα με τιμή μικρότερη των 100 ευρώ τη βραδιά σε δημοφιλή νησιά, όπως η Μήλος, η Σίφνος, η Φολέγανδρος, η Μύκονος ή η Σαντορίνη.

Ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση στην Πάρο, στην Άνδρο ή στην Σύρο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν γενναίες διαφορές.

Δηλαδή για κάποιον που θέλει να μείνει σε δίκλινο έξι βράδια εκείνο το διάστημα (14-20 Αυγούστου) μιλάμε για ένα μπάτζετ που ξεκινά στην καλύτερη των περιπτώσεων από 600 ευρώ και μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 1000 ή και τα 2000 ευρώ.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις για απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια οι ιδιοκτήτες μπορεί να ζητούν και 200 ή 300 ευρώ τη βραδιά.

Αν στα παρακάτω έξοδα προσθέσουμε και αυτά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία σε αρκετά νησιά του Αιγαίου ξεπερνούν πλέον και τα 100 ευρώ ανά άτομο καταλαβαίνουμε ότι οι διακοπές φέτος δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Τα… μισά λεφτά στο Ντουμπάι

Για την ιστορία να πούμε πως η πτήση για το Ντουμπάι κοστίζει μέσο όρο 400 ευρώ και έξι νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο τετράστερων ξενοδοχείων κοστίζουν συνολικά γύρω στα 300 ευρώ για το ίδιο ακριβώς διάστημα.