Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν δύο αλλοδαποί απείλησαν με μαχαίρι δυο ελεγκτές του ΟΑΣΘ, επειδή τους ζήτησαν να επιδείξουν το εισιτήριο τους.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 20:30 και ενώ το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εκτελεί το δρομολόγιο 33 Αγίου Παντελεήμονος- Βενιζέλου, βρισκόταν εν κινήσει, δύο ελεγκτές του ΟΑΣΘ επιβιβάστηκαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο εισιτηρίων στους επιβάτες.

Την ώρα που πλησίασαν δύο αλλοδαπούς και τους ζήτησαν τα εισιτήρια τους, εκείνοι έβγαλαν μαχαίρι και απείλησαν τους εργαζόμενους μπροστά στα έντρομα μάτια των υπολοίπων επιβατών.

Όπως ανέφερε στο GRTimes ένας εκ των δύο ελεγκτών εμφανώς τρομαγμένος,  «του ζήτησα το εισιτήριο του και έβγαλε από την κάλτσα του ένα μαχαίρι με το οποίο μας απείλησε. Ευτυχώς ο συνάδελφος τον αφόπλισε άμεσα και δεν έγινε κανένα κακό».

Ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα άμεσα επί της οδού Εγνατίας στο ύψος της Αντιγονιδών, όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό και κλήθηκε επί τόπου η αστυνομία, η οποία και προχώρησε στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών.