Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για δεύτερη ημέρα καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας του τρίχρονου κοριτσιού, στη Θεσσαλονίκη, Νάσος Διαλυνάς, που ακόμη και τώρα δεν έχει παραλάβει τον ιατρικό φάκελο για να ρίξουν «φως» στα αίτια του θανάτου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο ThessToday.gr έκανε λόγο για αντιδράσεις από το Α.Τ Τούμπας αναφορικά με την παράδοση φωτοτυπικών αντιγράφων του ιατρικού φακέλου, πάρα το γεγονός ότι έχει επιδοθεί εισαγγελική παραγγελία.

«Μέχρι και σήμερα το πρωί – και παρόλο που έχει επιδοθεί η εισαγγελική παραγγελία – υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΛΑΣ. Παρόλα αυτά, ύστερα από διαβεβαιώσεις του διοικητού του Α.Τ. Τούμπας, ενημερώθηκε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας να μεταβεί αύριο το πρωί στο τμήμα για να παραλάβει τον ιατρικό φάκελο», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, διερωτήθηκε: «Πώς γίνεται σε μια χώρα πολιτισμένη και ενώ ψάχνουμε να ρίξουμε “φως” σε ένα θάνατο, να μη δίνεται ο ιατρικός φάκελος, τόσο στην τεχνική σύμβουλο, αλλά ακόμη και στη διορισμένη ιατροδικαστή, Λήδα Κοβάτση, ώστε να συντάξουν το πόρισμα;», ενώ χαρακτήρισε την αναμονή ως «απογοητευτική».

«Καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι το απογοητευτικό. Κυνηγάμε τον χρόνο για να μάθουμε τι συμβαίνει», δήλωσε ο κ. Διαλυνάς, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες όχι μόνο παράνομες είναι, αλλά κάποιες φορές και ύποπτες»