Ο …ιπτάμενος Ολλανδός ανέβηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην πίστα στο Μαιάμι,  στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στο νεοσύστατο γκραν πρι. Ο  Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής του γκραν πρι στο “φρέσκο” Μαϊάμι, με τις δύο Ferrari να τον ακολουθούν.  Ο Ολλανδός οδηγός πέτυχε την πρώτη του νίκη για το φετινό πρωτάθλημα, με ένα ακαμάχητο μονοθέσιο, που έδειχνε να κινείται με άνεση μέσα στην πίστα χωρίς ανταγωνισμό.

Στη δεύτερη θέση και με μεγάλη χρονική διαφορά τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με το αψεγάδιαστο μονοθέσιο της Ferrari, ενώ, την τριάδα συμπλήρωσε ο ομόσταβλος του, ο Κάρλος Σάινθ, όντας έναν νέος πιλότος που φέτος ξετυλίγει το ταλέντο του από την αρχή της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη πίστα ,παρά τις «γκρίνιες» των κατοίκων ότι τα μονοθέσια θα τους χαλάσουν την ησυχία τους, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τις ομάδες. Θεωρείται μια πίστα με ξεχωριστή σχεδίαση, στην οποία δόθηκε έμφαση οι υψομετρικές διαφορές.  Ατραξιόν του αγώνα, οι πολύ γρήγορες στροφές και οι μεγάλες ευθείες με σημεία φρεναρίσματος που έδωσαν τη δυνατότητα στους οδηγούς να κάνουν αρκετές προσπεράσεις.  Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαίου, στην Ισπανία.