Με γκολ του Τικίνιο (55’), ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Κλεάνθης Βικελίδης του Αρη με 1-0, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, παρότι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και παρότι είχε απέναντί του μια ομάδα που… καιγόταν για το τρίποντο.

Οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική τους σύνθεση, είχαν την πιο κλασσική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έφυγαν με το διπλό από την έδρα της ομάδας του Χερμάν Μπούργος.

Ένας Αρης που «καίγεται» για βαθμούς, αφού θέλει να τερματίσει στην τετράδα για να βγει στην Ευρώπη.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 79 πόντους σε 33 ματς και είναι στο +19 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ, η ΑΕΚ έπιασε στον Αρη στην τέταρτη θέση, έχοντας αμφότεροι από 53 βαθμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε από την αρχή της αναμέτρησης παίκτες όπως οι Τζολάκης, Ανδρούτσος, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Κανέ, Κούντε και Φαντιγκά, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έριξε στο παιχνίδι τους Καρμπόβνικ και Σουρλή.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τον Αρη με 4-4-2, έχοντας μπροστά στην εστία τον Κουέστα και στην τετράδα της άμυνας τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Σούντγκρεν. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ιτούρμπε, Ντουκουρέ, Ματίγια και Ματέο Γκαρσία, με τους Πάλμα και Μανσίνι στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από τα δοκάρια και τους Ανδρούτσο, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνη και Κίτσο στην άμυνα. Στα χαφ ήταν Κανέ και Κούντε, με τους Βρουσάι, Φαντιγκά και Καρβάλιο πίσω από τον Τικίνιο.

Με ρυθμό, αλλά ελάχιστες φάσεις

Οι Ερυθρόλευκοι, παρά τις πολλές αλλαγές στην 11άδα, ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και στο 10’ απείλησαν με τον Κούντε. Ο Αφρικανός μέσος σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή του Αρη και βγήκε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν μια ακόμα καλή ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Τικίνιο. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αρη, σούταρε δυνατά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά το πρώτο 20άλεπτο ο Αρης ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Τζολάκη.

Στο 23’ ο Ιτούρμπε βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε. Στο 36’ ο Ντουκουρέ πήρε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε. Στο 44’ ήταν σειρά του Μαντσίνι να απειλήσει. Ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή των Πειραιωτών, σούταρε, αλλά ο Τζολάκης έπεσε και απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε την μπάλα ο Ανδρούτσος. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0.

Τικίνιο, γκολ και νίκη!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό στο 55’ να ανοίγει το σκορ με γκολ του Τικίνιο. Ο Κούντε εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο Αβραάμ πήρε την κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Τικίνιο πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες. Μετά το γκολ (57’) ο Χερμάν Μπούργος έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Εντιαγέ αντί του Πάλμα. Στο 58’ ο Αρης προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά του Ιτούρμπε, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπούργος έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο ματς, με τον Γκάμα αντί του Γκαρσία, με τον Μαρτίνς να απαντάει με τον Βαλμπουενά αντί του Φαντιγκά. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να «χτυπάει» στην κόντρα. Στο 72’ ο Τικίνιο βρέθηκε στην περιοχή του Αρη, αλλά ο Κουέστα τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Κούντε έκανε το σουτ, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε.

Στο 76’ ο Μπούργος τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Μάνο αντί του Μαντσίνι, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τους Ελ Αραμπί και Καρμπόβνικ στις θέσεις των Τικίνιο και Κίτσου. Εξι λεπτά αργότερα έβαλε και τον Σουρλή αντί του Καρβάλιο. Ο Αρης προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0, παρά τις πολλές αλλαγές, χάρη στο γκολ του Τικίνιο.

ΑΡΗΣ (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (66’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Ντιαγέ), Μαντσίνι (76’ Μάνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος Α., Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68’ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Τικίνιο (76’ Ελ Αραμπί).