Αν έχετε επιχείρηση, τότε είναι πολύ πιθανό να είχατε την ανάγκη να βρείτε επαγγελματίες για να σας βοηθήσουν σε συγκεκριμένους τομείς. Όπως για παράδειγμα, για την προώθηση της επιχείρησής σας.

Αντίστοιχα, αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες, δυσκολεύονται με το να βρουν πελάτες ή να χτίσουν το portfolio τους.

Εδώ έρχεται λοιπόν το koalla, για να κάνει τις παραπάνω διαδικασίες ευκολότερες, πιο άμεσες και προσβάσιμες από περισσότερους επαγγελματίες.

Τι είναι το koalla

Το koalla είναι μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείτε να βρείτε freelancers που παρέχουν διαφορετικές υπηρεσίες και να συνεργαστείτε μαζί τους. Η πλατφόρμα επικεντρώνεται στις digital υπηρεσίες, όπως digital marketing, development, γραφιστικά, video editing κλπ.

Απ’ την άλλη, κάθε freelancer μπορεί να δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό για να ξεκινήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω της πλατφόρμας. Ένα επιχειρησιακό μοντέλο που αξιοποίησε και το Fiverr, το koalla βέβαια αφορά το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

.

Ποια τα οφέλη των επιχειρήσεων απ’ την πλατφόρμα

Το βασικότερο είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βρίσκουν άμεσα και εύκολα ελεύθερους επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων. Μπορούν επομένως να γλιτώσουν πολύτιμους πόρους, τόσο σε χρόνο αλλά και σε χρήμα, που αφορούν την αναζήτηση συνεργατών.

Ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα, είναι ότι υπάρχουν υπηρεσίες διαφορετικής έκτασης σε κόστος. Αυτό, επιτρέπει σε επιχειρήσεις, που υπό άλλες συνθήκες ίσως να δυσκολεύονταν να αξιοποιήσουν κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες, να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Όπως για παράδειγμα μικρότερες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες με περιορισμένο budget.

Ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας, επιτρέπει επίσης στους freelancers να αναλαμβάνουν άμεσα τα projects. Οι επιχειρήσεις επομένως, μπορούν να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα να υλοποιούν τα project τους.

Δεν είναι όμως μόνο οι επιχειρήσεις που επωφελούνται απ’ την πλατφόρμα. Οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν ακόμη ένα κανάλι, που θα τους βοηθήσει να βρουν νέους πελάτες, να προσθέσουν νέα projects στο portfolio τους και να αναπτυχθούν.

Και φυσικά, εκτός από τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τους freelancers, o καθένας μπορεί να εξερευνήσει τις διαφορετικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι freelancers του koalla και να επιλέξει όσες πιθανόν να χρειάζεται.

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να ξεκινήσει να αξιοποιεί το koalla

Η εγγραφή στο koalla είναι εντελώς δωρεάν, τόσο για του αγοραστές όσο και για τους freelancers και προϋποθέτει μια δημιουργία λογαριασμού με τη χρήση ενός e-mail. Στη συνέχεια μπορεί η επιχείρηση να επιλέξει την υπηρεσία που την ενδιαφέρει και να δει όλους τους freelancers που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Εκεί θα μπορεί επίσης να δει και συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως το τι αφορά ακριβώς η υπηρεσία, το κόστος, τον χρόνο παράδοσης κλπ. Όπως επίσης και πληροφορίες για τον freelancer, ώστε να επιλέξει υπηρεσία όσο καλύτερα γίνεται.

Ακόμη μια δυνατότητα που προσφέρει η πλατφόρμα, είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το αίτημά σας και να λάβετε προσφορές από freelancers. Δηλαδή, να συμπληρώσετε τη φόρμα, να αναφέρεις τι υπηρεσία θα θέλατε, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας ελεύθεροι επαγγελματίες που μπορούν να την προσφέρουν.