H καινοτόμος υπηρεσία eDrive Zones από την BMW είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, τα plug in μοντέλα της, όταν κινούνται και περάσουν στα όρια του Drive Zone αυτόματα μεταβαίνουν στο πρόγραμμα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης!

Στην Αθήνα η περιοχή που έχει οριστεί ως eDrive Zone είναι αυτή που ορίζει ο «Καθαρός» Δακτύλιος ενώ, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τον Ιούλιο του 2022.

Με την υπηρεσία eDrive Zone, και το ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας (ELECTRIC) που γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, τα  plug-in μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – και με χαμηλό κόστος.

Ουσιαστικά, το εξηλεκτρισμένο μνοτέλο αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα υφιστάμενα και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα BMW.

Επίσης, οι οδηγοί ανταμείβονται με πόντους επιβράβευσης (bonus points – υπηρεσία διαθέσιμη στην Ελλάδα στα τέλη του 2022) για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση – και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone – που μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Από την άλλη, οι οδηγοί μπορούν επίσης να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.