Έκτακτες ανακοινώσεις για την τέταρτη δόση εμβολίου θα γίνουν σήμερα στις 18:00 από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, τα μέλη της οποίας συσκέπτονται αυτή την ώρα, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου θα προβούν σε ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών και συγκεκριμένα των πολιτών άνω των 60 ετών.

Ποιους θα αφορά – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ενημέρωση θα γίνει σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κοροναϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα η σύσταση θα αφορά τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση.

Η πλατφόρμα για τέταρτη δόση αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως περίπου 3,1 εκατομμύρια άτομα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 χρόνων και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τις προηγούμενες εβδομάδες έχει εκφράσει τη θετική της στάση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού στους ηλικιωμένους αναφερόμενη σε ανάλογες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Σουηδία.

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση για την τέταρτη δόση εμβολιασμού αναμένεται να γίνει σύσταση ενώ δεν υπάρχει καμία σκέψη για υποχρεωτικότητα ούτε και σύνδεσή της με πιστοποιητικά εμβολιασμού και την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.