Για σημαντική έξαρση του κοροναϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης ενώ τόνισε για μια ακόμη μία φορά πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός.
«Έχουμε περιδίνηση της Ομικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή απο προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες. Επιπλέον, προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει υπόνοια για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων. Για χθες είδαμε μία αύξηση των διασωληνωμένων περίπου 11 διασωληνωμένους επιπλέον, μετά από μία βδομάδα επιπέδωσης των διασωληνωμένων, ενώ είμαστε σε περίοδο αποκλιμάκωσης», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει το Πάσχα
«Για Πάσχα δε μπορούμε να προβλέψουμε τί θα γίνει, δεν ξέρυμε σε τί κρουσματα και θανάτους θα μεταφραστεί. Ελπίζω η επιβάρυνση να είναι διαχειρίσιμη από το ΕΣΥ. Έχουν βρεθεί δύο άτομα που είχαν νοσήσει με Ομικρον και σε μικρό χρονικό διάστημα νόσησαν με Ομικρον 2. Όσοι έχουν προσβληθεί από την Δέλτα ή άλλα παλιότερα στελέχη, δεν προστατεύονται από την Ομικρον 2», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.
«Πρέπει να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, είναι εξαιρετικά σημαντικό, να εμβολιάσουμε όσους πρέπει να κάνουν την 4η δόση, να προστατεύσουμε τις δομές που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες να εισδύσει ο ιός, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά φάρμακα», πρόσθεσε.
Η ατομική ευθύνη είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να το έχουν υπόψιν τους οι πολίτες. Η μάσκα είναι το απόλυτο όπλο για να προστατευτούμε, αλλά και οι αποστάσεις», κατέληξε λέγοντας ο κ. Τζανάκης.
- Youth Pass 2026: Όσα πρέπει να ξέρετε για το voucher των 300 ευρώ – Πώς θα κάνετε αίτηση, τι πρέπει να προσέξετε
- Φορολογικές δηλώσεις: Η ΑΑΔΕ πατά το κουμπί της υποβολής για 1,5 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους
- Κτηματολόγιο: Πώς με ένα λάθος μπορεί να χάσεις το ακίνητο – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες






