Ένα εκατομμύριο δολάρια για τη σύλληψη του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσφέρει σε στρατιωτικούς ο ρώσος επιχειρηματίας, Alex Konanykhin, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με μία ανάρτησή του στο LinkedIn, ο ρώσος επιχειρηματίας, Alex Konanykhin έγραψε: «Υπόσχομαι να πληρώσω 1.000.000 δολάρια στον ή στους αξιωματικούς που, τηρώντας το συνταγματικό τους καθήκον, συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία» και συμπλήρωσε:

«Ο Πούτιν δεν είναι ο ρώσος πρόεδρος, καθώς ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης ανατίναξης πολυκατοικιών στη Ρωσία, στη συνέχεια παραβίασε το Σύνταγμα εξαλείφοντας τις ελεύθερες εκλογές και δολοφονώντας τους αντιπάλους του».

«Ως Ρώσος πολίτης, θεωρώ ηθικό μου καθήκον να βοηθήσω τη χώρα μου. Θα συνεχίσω τη βοήθειά μου προς την Ουκρανία, στις ηρωικές προσπάθειες της να αντισταθεί στις επιθέσεις του Πούτιν», έγραψε επίσης ο Alex Konanykhin.

Εξαφανίστηκε η ανάρτησή του

Λίγο αργότερα, η ανάρτησή του εξαφανίστηκε από το Linkedln.

Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια εικόνα με μια φωτογραφία του Πούτιν, λέγοντας: «Ζητείται: Νεκρός ή ζωντανός. Βλαντιμίρ Πούτιν για μαζικές δολοφονίες».