Ο Ιλίγια έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της Μαριούπολης με τους δύο φίλους του.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 16χρονος ήταν νεκρός.

Σε μια εικόνα που ράγισε τις καρδιές σε όλο τον κόσμο, ο πατέρας του εφήβου κλαίει δίπλα στο πτώμα του γιου του, τυλιγμένο σε ένα αιματοβαμμένο σεντόνι, αφού χτυπήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

Καθώς αγκάλιαζε το ξανθό αγόρι του, έκλαιγε ανεξέλεγκτα στο βομβαρδισμένο και γεμάτο σφαίρες νοσοκομείο.

«Ο μικρός μου γιος», φώναξε.

Είναι η τελευταία από μια σειρά συγκλονιστικών εικόνων που έρχονται στο φως από την αιματηρή εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, όπου η άγρια εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες.

Ο Ιλίγια χτυπήθηκε ενώ έπαιζε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά στο σχολείο του.

Οι φίλοι του Αβίντ και Άρτιομ τραυματίστηκαν στα πόδια τους από θραύσματα βομβών και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα άκρα τους.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αλλά μόλις έφτασαν οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο Ιλίγια είναι νεκρός.

Συγκλονιστική είναι και η στιγμή που οι γιατροί πρέπει να ανακοινώσουν στο πατέρα του Ιλίγια πως το παιδί του είναι νεκρό.

Ο ένας σήκωσε τα χέρια του ψηλά, ενώ ο άλλος κοίταξε κάτω βαθιά λυπημένος, ενώ ο πατέρας που περίμενε στην πόρτα άρχισε να κλαίει πριν πέσει στο πάτωμα.

Ο Evgeniy Maloletka, ο φωτογράφος του Associated Press που τράβηξε την τραγική εικόνα, δήλωσε στην Telegraph:

«Το αυτοκίνητο τράβηξε προς το νοσοκομείο. Άνοιξαν το πίσω μέρος και εκεί ήταν δύο έφηβοι. Ο ένας είχε τραυματιστεί στα πόδια του, τα οποία έμοιαζαν με ωμό κρέας. Ο Ιλίγια ήταν ήδη νεκρός».

Το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν βομβαρδίστηκε από ένα σύστημα πολλαπλών ρουκετών Grad. Τα κοντινά σπίτια βομβαρδίστηκαν κι αυτά.